Alla inlägg den 3 februari 2008

Av Anna* - 3 februari 2008 03:07

18 När han sa detta kom föreståndaren för synagogan på platsen och föll ner framför honom. Min lilla dotter har just dött, sa han. Kom och lägg händerna på henne så får hon liv igen.

 19 Medan Jesus och lärjungarna var på väg till hans hus kom

 20 en kvinna, som under tolv år lidit av svåra blödningar. Hon närmade sig Jesus bakifrån och rörde vid tofsen på hans mantel,

 21 för hon tänkte att om hon bara rörde vid honom så skulle hon bli frisk.

 22 Då vände Jesus sig om och fick se henne: Min dotter, sa han, var inte orolig! Din tro har botat dig. Och från det ögonblicket var kvinnan frisk.

 23 När Jesus kom fram till synagogföreståndarens hus och mötte alla människor som klagade högljutt och hörde deras begravningsmusik,

 24 sa han: Gå ut härifrån. Flickan är inte död. Hon sover bara. Då hånlog alla åt honom.

 25 När folket till slut hade gått ut gick Jesus in i rummet där flickan låg. Han tog henne i handen, och hon reste sig upp och var helt frisk.

 26 Berättelsen om det fantastiska som hade hänt spred sig som en löpeld i hela området där omkring.


Jag har ofta tänkt på alla under som Jesus gjorde. Han var kärleksfull mot alla som var sjuka och som hade det svårt på olika sätt. Han SÅG människor och brydde sig om alla som kom till honom och sökte hjälp.


I detta fall så sökte inte ens kvinnan hjälp utan hon hade tro för att hon bara behövde komma tillräckligt nära för att röra vid en del av hans kläder. Innan en människa gör så behöver det finnas enormt med tro för det. En kvinna fick inte röra vid en man. En kvinna fick inte vara bland folk om hon blödde - då räknades hon som oren och skulle hålla sig för sig själv.


Just därför blir det så imponerande att hon trotsade allt det och då kände Jesus hur kraft utgick från honom och så talar han till kvinnan att hennes tro botat henne och så var hon frisk. Djupt rörande!


Sedan gick han till den lilla flickan som var död och utstod människornas hån för att gå in och uppväcka henne från det döda.


Jag blir imponerad och vill se dessa under i verkligheten idag. Må Gud ge varje kristen människa vishet och förmåga att följa Hans maning så att Guds rike kan utbredas på jorden!

Ovido - Quiz & Flashcards