Alla inlägg den 5 februari 2008

Av Anna* - 5 februari 2008 00:00

35 Jesus vandrade omkring och besökte alla städer och samhällen i området. Han undervisade i de judiska synagogorna och spred de goda nyheterna om riket. Och överallt dit han kom botade han människor från alla slags sjukdomar.

 36 När han såg alla dem som följde efter honom, kände han medlidande med dem. De visste inte vad de skulle göra eller vart de skulle vända sig för att få hjälp. De var som får utan herde.

 37 Skörden är stor men arbetarna är så få, sa han till lärjungarna.

 38 Be därför den som har ansvaret för skördearbetet att han skickar ut fler arbetare på åkrarna.


Det hjärta Jesus visar för oss är gott och uppriktigt. Han såg alla sårade och sargade och kände medlidande med dem. Han såg att de var rådvilla och visste inte vart de skulle gå för att få någon som helst hjälp med det som plågade dem.


Han såg att de var som får utan herde. Då finns det ingen som skyddar dem från angrepp utifrån, ingen som för dem till de bästa betesmarkerna, ingen som ger dem friskt vatten att dricka och har omsorg om dem så att alla finns kvar i flocken och ingen går vilse.


Mitt i smärtan över alltings tillstånd uppmanar Han lärjungarna att be om arbetare som kan ta hand om människorna och se till att de slipper lida. Han ville helt enkelt inte se att de skulle må så dåligt när alla nycklar fanns hos människorna redan.


Ibland funderar jag på hur det är ställt med oss egentligen. Vi ser så mycket elände på teve, video, ute på gator och torg att vi blivit avtrubbade inför de människor som verkligen behöver hjälp och stöd, kärlek och omsorg. Det är de människor som inte är särskilt älskvärda till sitt sätt som behöver omsorgen bäst.


Då behöver det bli en väckelse bland de kristna så att de mognar på och kan hantera otrevliga händelser utan att bryta ihop. Alla kristna behöver ha tillräckligt med överseende att de inte tar åt sig av fula, hårda, elakheter, så att de inte går igång och blir arga för minsta lilla grej.


Ibland kanske Gud till och med begär att de ska be om förlåtelse för sådant som de inte har gjort för att frigöra en annan människa från den plåga de befinner sig i. Det kanske är tid för kristna att bli mer än namnkristna och börja bli mer som Jesus - visa medlidande och göra verket som frigör, upprättar och helar.

Ovido - Quiz & Flashcards