Alla inlägg den 19 februari 2008

Av Anna* - 19 februari 2008 02:16

22 Sedan förde man en andebesatt man till honom som var både blind och stum. Och Jesus botade honom, så att han både kunde se och tala.

 23 Folkskaran häpnade. Kanske Jesus ändå är Messias! ropade de.

 24 Men när fariseerna hörde om undret sa de: Han driver ut onda andar med hjälp av Satan, de onda andarnas kung.

 25 Jesus förstod vad de tänkte och svarade: Ett splittrat rike går under. Och en stad eller ett hem, som är splittrat inbördes, kan inte bestå.

 26 Om Satan driver ut Satan, så strider han mot sig själv och förstör sitt eget rike.

 27 Om det är som ni påstår att jag driver ut onda andar med hjälp av Satan, vilken kraft använder då ert folk när de driver ut dem? Låt dem svara på er anklagelse!

 28 Men om jag driver ut onda andar med Guds Ande, då har gudsriket kommit till er.


Jag möter ständigt människor som har blivit utsatt för dessa svåra ting från kristna människor i dagens samhälle. Människor som har missförstått hela evangeliet och tror att de har rätt att döma andra och vet att det är fel det som görs eller sägs.


När någon lägger en dom på en annan människa, skvallrar och förtalar så är det en stor sorg för Gud. Han har aldrig tänkt att vi ska gå omkring och försöka tala om för andra att de är djävulens redskap eller något annat så dumt.


Vi har alla något gott att komma med, något gott att dela med oss av. Vi har gåvor och en kallelse som gör att vi kan massor av saker både för att vi tycker om det och för att vi har tränat mycket och blivit duktiga på det. Ändå är det Jesus talar om här något helt annat.


Det handlar om att vi också kan lägga händerna på människor så att Guds kraft kan hela dem. Det har inget att göra med våra naturliga gåvor eller färdigheter. Det är endast genom tro och stor kärlek Guds kraft kan flöda genom oss och bota andra människor. Då kan människor bli befriade från allt som binder dem och bli lösta från allt som har hållit dem bundna.


Jag är så tacksam och så imponerad av allt Gud gjort och även allt Han gör idag. Gud är i allra högsta grad levande och verksam. Det känns gott att veta det!

Ovido - Quiz & Flashcards