Direktlänk till inlägg 17 februari 2008

Matt 12:9-14 Jesus botar en man med vanställd hand på sabbaten

Av Anna* - 17 februari 2008 20:49

9 Sedan gick Jesus till synagogan, och

 10 där fick han se en man som hade en missbildad hand. Fariseerna frågade honom då: Tillåter lagen att man botar någon på sabbaten? De hoppades naturligtvis att han skulle svara ja, så att de kunde få något att anklaga honom för.

 11 Men han svarade: Om någon av er bara har ett enda får och det faller i en brunn på sabbaten, tar han då inte tag i det och drar upp det samma dag? Naturligtvis gör han det.

 12 Och en människa är mycket mer värd än ett får! Därför är det rätt att göra gott på sabbaten.

 13 Sedan sa han till mannen: Räck fram din hand. Och när mannen gjorde det blev handen normal, precis som den andra!

 14 Då kallade fariseerna samman ett möte i avsikt att arrestera och döda Jesus.


 Det mänskliga i det Jesus gör och säger berör mig på djupet. Jesus har inga konstiga lagiska bestämmelser som inte går att rubba. Hans syn på saker och ting är verkligen enkla och något som både fungerar och är sympatiska. Det finns ingen lag som är viktigare än människor tycks Han försöka få människor att förstå.


Gång efter annan vill människor lägga skuld på människor som gör gott. I detta fall verkar det som om Jesus verkligen vill få dem att förstå att människor är viktiga och att det är tillåtet att göra gott utan restriktioner varken angående den dag det gäller eller något annat.


Du är viktig. Du är värdefull. Du har rätt att ha behov och rätt att få hjälp med det du har svårigheter med. Du ska få se att Gud kommer med sin nåd och kraft till dig och leder dig rätt. Varje dag kommer Han att leda dig in på de vägar som för dig fram till det renaste vattnet, de klaraste källorna, de djupaste brunnarna, det godaste och bästa.


När du väljer att låta dig ledas av Jesus så vet du att det som sker kommer att bli något gott även om det ser hopplöst ut från början. Gud är mäktig att vända allt negativt till något gott för alla som älskar Honom. Dessutom vet vi att Han alltid fullbordar det Han har påbörjat. Halleluja!

 
 
Ulle

Ulle

19 februari 2008 14:03

Jag tänker också på att mannen räckte fram den hand som varit sjuk. Tänk vad lätt det är att låtsas att allt är ok fast det kanske inte är det. Vi får komma med våra fel till Jesus. Han tar emot oss.Vad glad jag är att jag hittade din sida förresten! Tack!

http://stigfinnare.se.nu

 
Anna*

Anna*

20 februari 2008 02:33

Jag är glad att du skrev en kommentar så att jag kan gå in och lägga till din sida bland de kristna länkar jag har. Det är väldigt roligt att få kommentarer som den du skrev. Visst är det mäktigt när människor vågar bana väg fram till Jesus och ta för sig av helande, befrielse och upprättelse oavsett vad människor tycker eller tänker därom.
Allt gott i rikt mått till dig,
Anna*

http://www.torpet-edsbyn.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna* - 12 augusti 2008 12:20

 30-31 Sedan lämnade Jesus och lärjungarna området och gick genom Galileen. Eftersom han fortfarande hade mycket att undervisa dem om, ville han vara ensam med dem och försökte därför att undvika all uppmärksamhet. Människosonen kommer snart att bli ...

Av Anna* - 11 augusti 2008 12:08

 25 Jesus såg att folk nu kom springande från alla håll. Då tillrättavisade han den onde anden: Du döve och stumme ande, sa han, jag befaller dig att komma ut ur detta barn och aldrig mer fara in i honom!  26 Anden skrek då vilt och började rycka och...

Av Anna* - 10 augusti 2008 12:00

 14 Nedanför berget hade mycket folk samlats, och resten av lärjungarna hade råkat i diskussion med några judiska ledare.  15 När de fick se Jesus komma gående blev de häpna och sprang fram till honom för att hälsa på honom.  16 Vad är det ni diskut...

Av Anna* - 9 augusti 2008 11:36

 9 När de gick ner för bergssluttningen befallde Jesus dem att inte med ett ord nämna om vad de sett, förrän Människosonen uppstått från de döda.  10 Därför höll de det för sig själva, men talade ofta om det och undrade vad han menade med att uppstå ...

Av Anna* - 8 augusti 2008 11:26

 1 Jesus sa vidare till dem: Några av er som står här nu, kommer att leva kvar och få se Guds rike komma med väldig kraft.   2 Sex dagar senare tog Jesus med sig Petrus, Jakob och Johannes till toppen av ett högt berg.Plötsligt förändrades hans utsee...

Ovido - Quiz & Flashcards