Direktlänk till inlägg 1 februari 2008

Matt 9:9-13 Jesus kallar en skatteindrivare till lärjunge

Av Anna* - 1 februari 2008 01:18

9 När Jesus gick vidare därifrån fick han se en skatteindrivare, Matteus, sitta utanför tullhuset. Kom och följ med mig, sa Jesus till honom, och Matteus reste sig och följde med Jesus.

 10 När Jesus och hans lärjungar senare åt middag i Matteus hem fanns det bland gästerna många av hans kolleger men även en del annat ökänt folk.

 11 Fariseerna var upprörda: Hur kommer det sig att er lärare umgås med sådant slödder? frågade de lärjungarna.Jesus hörde det och svarade:

 12 Därför att de som är friska inte behöver någon läkare! Det är de sjuka som behöver det!

 13 Sedan tillade han: Gå härifrån och försök förstå vad Gud menar när han säger: 'Det är inte era offer och era gåvor som jag bryr mig om, utan att ni visar medlidande.' Min uppgift här på jorden är att föra syndare tillbaka till Gud, inte att ta mig an dem som redan känner honom.


Detta är en av de mest fantastiska ställen i bibeln. Jesus tar tag i fördomarna och ruskar om de människor som anser sig vara viktigare och överlägsna andra. Egentligen handlar det om att alla människor behöver Jesus. Det intressanta är att de människor han pratar med i denna passage inte anser sig behöva det.


Jesus är ganska tuff när han säger åt dem att gå därifrån och lära sig att visa medlidande. Just medkänsla, medlidande är viktigare för Jesus än det är att offra och ge gåvor. Sannolikt kände de sig rätt kränkta av behandlingen för att de var förblindade av de egna uppfattningarna.


Egentligen säger Jesus att människor är viktigare än allt annat. Stå inte i vägen för människorna. Visa dem medlidande. Se till att ni hjälper alla som behöver det. Gör det med vetskapen om att de är älskade och värdefulla.


Jesus valde alla olika sorters människor till sina lärjungar. Det är fantastiskt att det också fanns en skatteindrivare med bland de övriga och att han också följde Jesus lika självklart som alla andra. Det finns hopp för alla människor oavsett vad de har med sig i ryggsäcken eller vilka laster de dras med.


Jag är övertygad om att Gud plockar av oss våra ryggsäckar innan vi går in i evigheten tillsammans med Jesus. De sår och de bördor som den här världen har lagt på oss kommer inte att vara med oss i himlen. De tillhör fienden och får stanna hos honom. Men våra själar och vårt innersta kommer att få tillhöra Gud om vi bekänner oss till honom.


 
 
Ingen bild

skatteindrivare

26 juni 2008 13:35

Vet du var det står i bibeln att skatteindrivarna kommer till himlen?

 
Anna*

Anna*

2 februari 2011 07:50

Nej, men jag vet att det står att alla som i sitt hjärta tror och med sin mun bekänner att Jesus är Herre kommer att bli frälsta och komma till himlen. Det finns inga undantag - inte ens skatteindrivare =0)

http://wp.me/p16YVP-b7

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna* - 12 augusti 2008 12:20

 30-31 Sedan lämnade Jesus och lärjungarna området och gick genom Galileen. Eftersom han fortfarande hade mycket att undervisa dem om, ville han vara ensam med dem och försökte därför att undvika all uppmärksamhet. Människosonen kommer snart att bli ...

Av Anna* - 11 augusti 2008 12:08

 25 Jesus såg att folk nu kom springande från alla håll. Då tillrättavisade han den onde anden: Du döve och stumme ande, sa han, jag befaller dig att komma ut ur detta barn och aldrig mer fara in i honom!  26 Anden skrek då vilt och började rycka och...

Av Anna* - 10 augusti 2008 12:00

 14 Nedanför berget hade mycket folk samlats, och resten av lärjungarna hade råkat i diskussion med några judiska ledare.  15 När de fick se Jesus komma gående blev de häpna och sprang fram till honom för att hälsa på honom.  16 Vad är det ni diskut...

Av Anna* - 9 augusti 2008 11:36

 9 När de gick ner för bergssluttningen befallde Jesus dem att inte med ett ord nämna om vad de sett, förrän Människosonen uppstått från de döda.  10 Därför höll de det för sig själva, men talade ofta om det och undrade vad han menade med att uppstå ...

Av Anna* - 8 augusti 2008 11:26

 1 Jesus sa vidare till dem: Några av er som står här nu, kommer att leva kvar och få se Guds rike komma med väldig kraft.   2 Sex dagar senare tog Jesus med sig Petrus, Jakob och Johannes till toppen av ett högt berg.Plötsligt förändrades hans utsee...

Ovido - Quiz & Flashcards