Alla inlägg under juli 2008

Av Anna* - 7 juli 2008 23:30

 30 Sedan frågade Jesus: Hur ska jag beskriva Guds rike? Vilken bild ska jag använda för att visa er det?

 31-32 Jo, det är som ett litet senapsfrö. Fastän senapsfröet är det minsta av alla frön, så växer det när det kommer i jorden och blir större än alla andra växter med långa grenar där fåglarna kan bygga bon och få skydd.

 33 Jesus använde sig mycket ofta av bilder, så att folket bättre skulle förstå när han undervisade dem.

 34 Det gjorde han alltid då han talade offentligt till dem, men när han senare var ensam med lärjungarna förklarade han innebörden i dessa bilder för dem.


Alla våra egna tankar är begränsade. Gud försöker vidga våra tankar i och med det som Jesus talade till människorna och sa. Det är också genom Bibelordet som tankar och funderingar kan redas ut, vidgas och expandera.


När vi tänker negativt om oss själva behöver vi inse att det inte är så Gud tänker om oss. När vi drar oss undan på grund av våra egna tillkortakommanden så behöver vi ändå förstå att Guds tankar om oss är mycket större än så.


Han vet allt som hänt oss och allt vi själva gjort. Han vet vad det berodde på och Han vill att vi ska komma till Honom ändå så att Han får ge oss skydd likt fåglarnas bon i trädet. Vill du det?

Av Anna* - 6 juli 2008 23:19

 26 Här följer en annan berättelse som förklarar Guds rike: En lantbrukare sådde säd på sin åker

 27 och gick sedan därifrån. Allteftersom dagarna gick började säden gro, och den växte utan hans hjälp.

 28 Jorden fick säden att gro, först trängde stråna fram, sedan formades axen och till slut mognade vetet.

 29 Då kom lantbrukaren med sin lie och skördade det.


Jag tror inte att vi fullt ut kan förstå hur stor Guds kärlek är och hur mycket Han längtar efter den dagen då Han får komma tillbaka och hämta hem sina kära. Han måste vara den som lider mest av alla av att vi inte kan förstå hur mycket Han älskar.


Det finns så mycket Han har gjort för oss, så mycket Han har gett och gjort för oss så att vi ska få ut maximalt av den tid vi har på jorden. Vi behöver se till att vi får ett gott självförtroende, en god självbild och en hälsosam integritet.


När vi har detta kan vi vara till mest glädje och nytta för andra människor och vi blir dessutom tillfredsställda själva. Det är stort!

Av Anna* - 5 juli 2008 23:12

 21 Sedan frågade han dem: När någon tänder en lampa, så ställer han väl inte en låda över den eller sätter den under sängen. Tvärtom! En lampa ställer man så att den kan lysa och vara till nytta.

 22 Allt som nu är gömt kommer en dag att dras fram i ljuset, och det som fortfarande är hemligt ska var och en förstå.

 23 Tänk noga över det jag säger er och

 24 se till att de ord ni får höra leder till handling. Ju mer ni gör det, desto mer kommer ni att förstå vad jag säger till er.

 25 För den som har han ska få ännu mer. Den som alltså förstår mycket av det jag säger, han ska en gång förstå allt, men den som förstår lite, han kommer till slut inte att förstå någonting av det jag säger.


Om vi väljer att vara äkta och sanna så har vi inget vi behöver gömma undan. Vi kan stå raka och ärligt ge av vårt goda till alla människor. De väljer då själva hur de tar emot det och får själva stå för sina ord och handlingar.


Det är bara ord som leder till handling som förvandlar oss. Om vi hör och inte gör något så är det mer till skada än nytta. Var snabb att tillämpa allt det du lär dig så att det blir befäst i ditt eget liv och ger dig glädje och tillfredsställelse.


Var formbar så kommer du att få mer och mer under hela ditt liv och livet kommer dessutom att bli mer tillfredsställande än du kan förstå.

Av Anna* - 4 juli 2008 23:08

10När han senare var ensam med de tolv lärjungarna och med dem som följde honom frågade de: Vad betyder det som du berättade?

 11-12Han svarade: Ni har fått veta hemligheten om Guds rike, men för dem som lever utanför riket berättas den med hjälp av bilder. Det är som profeten Jesaja säger: 'Fastän de både ser och hör, förstår de ingenting och de vänder inte heller om till Gud och får sina synder förlåtna.'

 13Men om ni inte förstår den här berättelsen om sädeskornen, hur ska ni då kunna begripa allt annat jag tänker berätta?

 14Den som ger Guds ord vidare är som lantbrukaren som sådde sin säd.

 15Med den hårda vägkanten där några sädeskorn föll menas de hårdhjärtade människor som hör Guds ord, men där djävulen genast kommer och försöker få dem att glömma det.

 16Den steniga marken är exempel på människor som lätt blir entusiastiska och genast tar emot Guds ord.

 17Men de tillåter inte Ordet att tränga in i sina liv. När de för sin tros skull möter problem och svårigheter eller blir förföljda ger de upp.

 18Marken, som är täckt med törnbuskar, är lik människor som lyssnar till Guds budskap och tar emot det,

 19men som genast låter vardagliga bekymmer, nöjen och begär efter allt förkväva det, så att de inte bär någon frukt.

 20Men den goda jorden, den finns hos sådana människor som lyssnar till Guds ord och tar det till sig så att det bär frukt i deras liv, trettio, sextio och till och med hundra gånger mer än vad som såddes i deras hjärtan.


Det Jesus säger är något vi alla kan känna igen oss i på något sätt. Det kan hända att vi är så osäkra att det blir tokigt. Det kan hända att det finns andra hinder som gör att vi inte kan ta emot allt det som Gud kommer med. Det kan hända att vi blivit besvikna på människor eller till och med på Gud, men det tål Gud.


Om vi kommer till Gud med all besvikelse och all vår vrede och sorg så möter Han oss där och i det mötet händer fantastiska saker. Mitt i allt lidande, mitt i alla svårigheter, mitt i nöd och smärta kan vi finna den frid som endast Gud kan ge oss.

Av Anna* - 3 juli 2008 22:59

 1 Återigen samlades en stor folkskara runt Jesus när han undervisade nere vid sjön. Han steg därför i en båt och satte sig ner och talade därifrån till människorna på stranden.

 2 Han undervisade dem som vanligt och med hjälp av exempel förklarade han för människorna vad Gud ville säga dem:

 3 Lyssna! En lantbrukare bestämde sig för att så. När han sådde

 4 föll några av sädeskornen vid vägkanten, och fåglarna kom och åt upp dem.

 5-6 Några korn föll där marken var stenig och där det fanns alltför lite jord. Säden växte snabbt upp, men snart vissnade den i den heta solen och dog. Rötterna fick nämligen inte någon näring i den grunda jorden.

 7 Andra korn föll bland törnbuskarna som kvävde och hindrade säden från att växa upp och ge fullmogna ax.

 8 Men några korn föll i god jord och gav igen trettio gånger så mycket som såtts, och en del sextio eller hundra gånger så mycket.

 9 Hör noga på vad jag säger er!


När Jesus talade var det precis som säden att vissa ord hamnade i stenig och hård mark där det fanns allt för lite jord. De tog emot det han hade sagt, men det bestod inte i deras liv. Rötterna kunde inte få näring. De fortsatte inte att växa och förändras. De var inte mottagliga.


Sedan fanns det andra korn som hamnade bland törnerna och där kvävdes de. så kan det vara när omgivningen påverkar för mycket så att Guds ord inte kan få fäste och växa för att det vävs av andras tyckande och tänkande.


Sedan finns det den tredje gruppen som har mjuka och formbara hjärtan som kan ta emot den kärlek som Gud vill ge alla och gör det bästa av allt de lär sig. De låter Guds ord forma dem och därför kan de också få mycket framgång i livet!


Jag vill tillhöra den tredje gruppen. Vill du?

Av Anna* - 2 juli 2008 22:52

 31-32 Nu kom hans mor och hans bröder till det överfulla huset där han undervisade människorna. Eftersom de själva inte kunde komma in, skickade de bud till honom och bad honom komma ut. Din mor och dina bröder är här utanför och vill träffa dig, sa man till honom.

 33 Men han svarade: Min mor och mina bröder! Vilka är det?

 34 Sedan såg han på dem som stod runt omkring och sa: De här är min mor och mina bröder!

 35 Var och en som gör Guds vilja är min bror och min syster och min mor.


Jesus vidgade vår syn på familjen i och med detta påstående. Vi är Jesu medarvingar och vårt arbete är detsamma som Hans. Vi ska finnas till för varandra och andra. Det är viktigt att vi ser allt vi har runt omkring oss så att vi får en kärlek till alla människor runt omkring oss.


Om våra hjärtan kan vidgas så att vi kan omsluta fler och fler människor kan vi börja bli lik Jesus i Hans stora familj. Det är något som inte bara ger oss själva tillfredsställelse men det förändrar också omgivningen runt omkring oss och ytterst sett blir världen en bättre plats om vi ger vår tid, kärlek och kraft till att förbättra den.


Det krävs bara att vi börjar med oss själva så har vi förbättrat världen avsevärt. När andra ser oss tänds en gnista hos dem och de tar vid och fortsätter. Efter ett tag är vi många och då blir det en hel brand av de små gnistor som sammanstrålar.

Av Anna* - 1 juli 2008 22:46

 26 Om djävulen strider med sig själv, så har han inte längre någon makt och det är ute med honom.

 27 Han måste bindas innan hans onda andar kan kastas ut, på samma sätt som en stark man måste bindas innan man kan bryta sig in i hans hus och stjäla hans tillhörigheter.

 28 Därför vill jag till varje pris göra klart för er att vilken synd som helst kan förlåtas, till och med hädelse mot min Far.

 29 Men den som hädar den helige Ande kan aldrig förlåtas. Det är en oförlåtlig synd.

 30 Han sa detta till dem därför att de påstod att han gjorde sina under genom djävulens kraft och inte genom den helige Andes kraft.


Gud har sagt att det inte finns något som inte kan förlåtas. Därför kan vi alltid komma till Gud och lämna det vi behöver bli av med hos Honom. När vi söker efter sätt att gå vidare  i livet trots allt som hänt så finns det allit vägar.


Idag kan vi få bli befriade från allt av elände och videon får säga allt åt mig!


Ovido - Quiz & Flashcards