Alla inlägg den 7 juli 2008

Av Anna* - 7 juli 2008 23:30

 30 Sedan frågade Jesus: Hur ska jag beskriva Guds rike? Vilken bild ska jag använda för att visa er det?

 31-32 Jo, det är som ett litet senapsfrö. Fastän senapsfröet är det minsta av alla frön, så växer det när det kommer i jorden och blir större än alla andra växter med långa grenar där fåglarna kan bygga bon och få skydd.

 33 Jesus använde sig mycket ofta av bilder, så att folket bättre skulle förstå när han undervisade dem.

 34 Det gjorde han alltid då han talade offentligt till dem, men när han senare var ensam med lärjungarna förklarade han innebörden i dessa bilder för dem.


Alla våra egna tankar är begränsade. Gud försöker vidga våra tankar i och med det som Jesus talade till människorna och sa. Det är också genom Bibelordet som tankar och funderingar kan redas ut, vidgas och expandera.


När vi tänker negativt om oss själva behöver vi inse att det inte är så Gud tänker om oss. När vi drar oss undan på grund av våra egna tillkortakommanden så behöver vi ändå förstå att Guds tankar om oss är mycket större än så.


Han vet allt som hänt oss och allt vi själva gjort. Han vet vad det berodde på och Han vill att vi ska komma till Honom ändå så att Han får ge oss skydd likt fåglarnas bon i trädet. Vill du det?

Ovido - Quiz & Flashcards