Alla inlägg den 4 juli 2008

Av Anna* - 4 juli 2008 23:08

10När han senare var ensam med de tolv lärjungarna och med dem som följde honom frågade de: Vad betyder det som du berättade?

 11-12Han svarade: Ni har fått veta hemligheten om Guds rike, men för dem som lever utanför riket berättas den med hjälp av bilder. Det är som profeten Jesaja säger: 'Fastän de både ser och hör, förstår de ingenting och de vänder inte heller om till Gud och får sina synder förlåtna.'

 13Men om ni inte förstår den här berättelsen om sädeskornen, hur ska ni då kunna begripa allt annat jag tänker berätta?

 14Den som ger Guds ord vidare är som lantbrukaren som sådde sin säd.

 15Med den hårda vägkanten där några sädeskorn föll menas de hårdhjärtade människor som hör Guds ord, men där djävulen genast kommer och försöker få dem att glömma det.

 16Den steniga marken är exempel på människor som lätt blir entusiastiska och genast tar emot Guds ord.

 17Men de tillåter inte Ordet att tränga in i sina liv. När de för sin tros skull möter problem och svårigheter eller blir förföljda ger de upp.

 18Marken, som är täckt med törnbuskar, är lik människor som lyssnar till Guds budskap och tar emot det,

 19men som genast låter vardagliga bekymmer, nöjen och begär efter allt förkväva det, så att de inte bär någon frukt.

 20Men den goda jorden, den finns hos sådana människor som lyssnar till Guds ord och tar det till sig så att det bär frukt i deras liv, trettio, sextio och till och med hundra gånger mer än vad som såddes i deras hjärtan.


Det Jesus säger är något vi alla kan känna igen oss i på något sätt. Det kan hända att vi är så osäkra att det blir tokigt. Det kan hända att det finns andra hinder som gör att vi inte kan ta emot allt det som Gud kommer med. Det kan hända att vi blivit besvikna på människor eller till och med på Gud, men det tål Gud.


Om vi kommer till Gud med all besvikelse och all vår vrede och sorg så möter Han oss där och i det mötet händer fantastiska saker. Mitt i allt lidande, mitt i alla svårigheter, mitt i nöd och smärta kan vi finna den frid som endast Gud kan ge oss.

Ovido - Quiz & Flashcards