Alla inlägg den 22 juli 2008

Av Anna* - 22 juli 2008 01:56

 30 De tolv som Jesus sänt ut kom nu tillbaka från sin vandring och berättade allt vad de hade gjort och vad de sagt till de människor de träffat.

 31 Men eftersom det var så mycket folk runt omkring dem att de inte ens fick tid att äta, föreslog Jesus: Kom så drar vi oss undan till någon plats där vi kan vila oss.

 32 De for därför iväg i en båt till ett lugnare ställe,

 33 men många människor såg det och skyndade sig i förväg runt sjön och mötte dem när de steg i land på andra sidan.

 34 När Jesus steg ur båten och såg allt folk som hade samlats kände han medlidande med dem, för de var som får utan herde. Därför tog han sig tid och undervisade dem om det som de behövde veta.


Ibland kan vi behöva dra oss undan så att vi kan fylla våra egna behov men det händer saker så att vi blir berörda för att vi ser hur illa det är ställt med andra och då förbarmar vi oss över andra ändå. Jesus gjorde det och därför finns det fog för att vi också kan göra så, men ...


Jesus var också väldigt noga med att ta egen tid tillsammans med sin Fader och noga med att fylla sina behov av sömn och annat när Han hade en chans till det. När helst Han hade tid för sig själv tog Han tid att fylla egna behov också. Det är viktigt!


Därför kan vi inte ignorera våra egna behov och tro att vi kommer att hålla oss friska och hälsosamma. Det krävs energi och överlåtelse för att bli sund till ande, kropp och själ. Ta den tiden, lägg ner den energin - det är viktigt!

Ovido - Quiz & Flashcards