Alla inlägg den 13 juli 2008

Av Anna* - 13 juli 2008 00:33

 21 När Jesus hade farit över med båten till andra sidan sjön, samlades en stor folkskara omkring honom på stranden.

 22 Då kom en man, som hette Jairos och som var föreståndare för synagogan på platsen, och föll förtvivlad ner vid hans fötter

 23 och bad honom bota hans lilla dotter.Hon håller på att dö, sa han. Jag ber dig, kom och lägg dina händer på henne så att hon blir frisk igen.

 24 Jesus gick med honom följd av en väldig folkmassa som trängde på.


Jesus följde med en enkel man för att hela hans dotter. Han gick rakt igenom den stora folkmassan för att hjälpa en som var dödssjuk. Varför hände det då och inte idag? Det kanske inte är de närmaste som ska be för de sjuka. Det kanske är andra som ska röras på samma sätt som Jesus rördes.


Vissa blir friska och andra blir inte det, men de som dör blir upprättade och helade i himlen istället. Hälsa, glädje, frid och kraft finns i evigheten. Gud själv torkar alla tårar och klär dem i vita kläder. Han omsluter var och en med en stor kärlek.


Det är en helt annan sak med de människor som är kvar på jorden. Det är tufft att mista en nära anhörig, särskilt om man är ung när det sker. Det finns en vrede över att inte ha fått den tid man vill ha med den älskade. Det finns en vrede över att Gud inte gjorde något. Det är så.


Den som vill kan få bli upprättad på det området också. Det finns en befrielse från den besvikelsen och den vreden också. Det finns vägar ut ur det som plågar. Det finns lösningar till varje bekymmer och en kraft som kommer i den största av svagheter.

Ovido - Quiz & Flashcards