Alla inlägg den 21 juli 2008

Av Anna* - 21 juli 2008 01:45

 21 Till slut kom Herodias chans. Herodes firade sin födelsedag och ställde då till med en fest för sitt hovfolk, officerarna och de förnämsta medborgarna i Galileen.

 22-23 Medan festmiddagen pågick kom Herodias dotter in och dansade och gästerna och kungen blev alldeles begeistrade.Be mig om vad du vill, till och med hälften av mitt rike och jag ska ge det till dig, lovade kungen.

 24 Hon gick då ut och frågade sin mor vad hon skulle be om. Be om Johannes döparens huvud! svarade hon.

 25 Flickan skyndade sig tillbaka till kungen och sa till honom: Jag vill ha Johannes döparens huvud, nu med detsamma, på en bricka!

 26 Kungen blev utom sig, men han skämdes för att bryta sitt löfte inför gästerna.

 27 Därför gav han order till en av sina livvakter att gå och hämta Johannes huvud. Denne gick genast till fängelset och halshögg Johannes

 28 och kom sedan tillbaka med huvudet på en bricka och gav det till flickan. Och hon gav det till sin mor.

 29 När Johannes lärjungar hörde vad som hänt, kom de och hämtade hans kropp och begravde den.


Hur ofta gör vi saker för att vi är rädda för att göra bort oss, rädda för att bryta våra löften inför andra människor? Hur ofta gör vi saker för att vi är rädda för vad andra ska tänka eller tycka? Hur ofta vet vi att något är fel men gör det ändå mot vårt sunda förnuft?


Det är allt för ofta för de flesta. Någonstans djupt inom oss retar det oss att vi blir irriterade och arga på det vi innerst inne vet är sant, men som vi inte kan tillstå. Om vi accepterade det så skulle vi erkänna att vi visste bättre. Det retar oss och då håller vi kvar det som är fel trots allt.


Sådant ger oss bekymmer och problem. Förutom vreden och irritationen som följer av att någon säger sanningen eller demonstrerar sanningen för oss, så blir det också en bitterhet och frustration i vårt inre när vi inte är i linje med det som är sant och rätt.


Var därför noga med att hitta det som är unikt och specifikt du och väj inte för andra människors tyckande. Var dig själv och var det bästa själv du kan vara i varje situation. Du kommer att växa med uppgiften.

Ovido - Quiz & Flashcards