Alla inlägg den 3 juli 2008

Av Anna* - 3 juli 2008 22:59

 1 Återigen samlades en stor folkskara runt Jesus när han undervisade nere vid sjön. Han steg därför i en båt och satte sig ner och talade därifrån till människorna på stranden.

 2 Han undervisade dem som vanligt och med hjälp av exempel förklarade han för människorna vad Gud ville säga dem:

 3 Lyssna! En lantbrukare bestämde sig för att så. När han sådde

 4 föll några av sädeskornen vid vägkanten, och fåglarna kom och åt upp dem.

 5-6 Några korn föll där marken var stenig och där det fanns alltför lite jord. Säden växte snabbt upp, men snart vissnade den i den heta solen och dog. Rötterna fick nämligen inte någon näring i den grunda jorden.

 7 Andra korn föll bland törnbuskarna som kvävde och hindrade säden från att växa upp och ge fullmogna ax.

 8 Men några korn föll i god jord och gav igen trettio gånger så mycket som såtts, och en del sextio eller hundra gånger så mycket.

 9 Hör noga på vad jag säger er!


När Jesus talade var det precis som säden att vissa ord hamnade i stenig och hård mark där det fanns allt för lite jord. De tog emot det han hade sagt, men det bestod inte i deras liv. Rötterna kunde inte få näring. De fortsatte inte att växa och förändras. De var inte mottagliga.


Sedan fanns det andra korn som hamnade bland törnerna och där kvävdes de. så kan det vara när omgivningen påverkar för mycket så att Guds ord inte kan få fäste och växa för att det vävs av andras tyckande och tänkande.


Sedan finns det den tredje gruppen som har mjuka och formbara hjärtan som kan ta emot den kärlek som Gud vill ge alla och gör det bästa av allt de lär sig. De låter Guds ord forma dem och därför kan de också få mycket framgång i livet!


Jag vill tillhöra den tredje gruppen. Vill du?

Ovido - Quiz & Flashcards