Direktlänk till inlägg 3 juli 2008

Mark 4:1-9 Liknelsen om lantbrukaren som sådde säd

Av Anna* - 3 juli 2008 22:59

 1 Återigen samlades en stor folkskara runt Jesus när han undervisade nere vid sjön. Han steg därför i en båt och satte sig ner och talade därifrån till människorna på stranden.

 2 Han undervisade dem som vanligt och med hjälp av exempel förklarade han för människorna vad Gud ville säga dem:

 3 Lyssna! En lantbrukare bestämde sig för att så. När han sådde

 4 föll några av sädeskornen vid vägkanten, och fåglarna kom och åt upp dem.

 5-6 Några korn föll där marken var stenig och där det fanns alltför lite jord. Säden växte snabbt upp, men snart vissnade den i den heta solen och dog. Rötterna fick nämligen inte någon näring i den grunda jorden.

 7 Andra korn föll bland törnbuskarna som kvävde och hindrade säden från att växa upp och ge fullmogna ax.

 8 Men några korn föll i god jord och gav igen trettio gånger så mycket som såtts, och en del sextio eller hundra gånger så mycket.

 9 Hör noga på vad jag säger er!


När Jesus talade var det precis som säden att vissa ord hamnade i stenig och hård mark där det fanns allt för lite jord. De tog emot det han hade sagt, men det bestod inte i deras liv. Rötterna kunde inte få näring. De fortsatte inte att växa och förändras. De var inte mottagliga.


Sedan fanns det andra korn som hamnade bland törnerna och där kvävdes de. så kan det vara när omgivningen påverkar för mycket så att Guds ord inte kan få fäste och växa för att det vävs av andras tyckande och tänkande.


Sedan finns det den tredje gruppen som har mjuka och formbara hjärtan som kan ta emot den kärlek som Gud vill ge alla och gör det bästa av allt de lär sig. De låter Guds ord forma dem och därför kan de också få mycket framgång i livet!


Jag vill tillhöra den tredje gruppen. Vill du?

 
 
Ingen bild

v.e

12 augusti 2008 23:13

"1 Återigen samlades en stor folkskara runt Jesus när han undervisade nere vid sjön. Han steg därför i en båt och satte sig ner och talade därifrån till människorna på stranden. "

Varför satte han sig i en båt om han kunde gå på vattnet? :)

och för att citera en annan gud. Hancock sade till denna bloggerska "You should sue McDonald's, 'cuz they fucked you up!"

 
Anna*

Anna*

12 augusti 2008 23:27

Han satte sig i en båt för att han ville vila, skulle jag tro. Det skulle vara svårt för människor att lyssna till hans ord om Han gick på vattnet. De skulle vara fullt upptagna med att viska och peka på Honom och det under Han visade dem. Han är inte begränsad, men Han ville ge alla mycket gott innan Han skulle lämna jorden. Du är fri att tro vad du vill, det är intressant att läsa alla inlägg.

http://www.torpet-edsbyn.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna* - 12 augusti 2008 12:20

 30-31 Sedan lämnade Jesus och lärjungarna området och gick genom Galileen. Eftersom han fortfarande hade mycket att undervisa dem om, ville han vara ensam med dem och försökte därför att undvika all uppmärksamhet. Människosonen kommer snart att bli ...

Av Anna* - 11 augusti 2008 12:08

 25 Jesus såg att folk nu kom springande från alla håll. Då tillrättavisade han den onde anden: Du döve och stumme ande, sa han, jag befaller dig att komma ut ur detta barn och aldrig mer fara in i honom!  26 Anden skrek då vilt och började rycka och...

Av Anna* - 10 augusti 2008 12:00

 14 Nedanför berget hade mycket folk samlats, och resten av lärjungarna hade råkat i diskussion med några judiska ledare.  15 När de fick se Jesus komma gående blev de häpna och sprang fram till honom för att hälsa på honom.  16 Vad är det ni diskut...

Av Anna* - 9 augusti 2008 11:36

 9 När de gick ner för bergssluttningen befallde Jesus dem att inte med ett ord nämna om vad de sett, förrän Människosonen uppstått från de döda.  10 Därför höll de det för sig själva, men talade ofta om det och undrade vad han menade med att uppstå ...

Av Anna* - 8 augusti 2008 11:26

 1 Jesus sa vidare till dem: Några av er som står här nu, kommer att leva kvar och få se Guds rike komma med väldig kraft.   2 Sex dagar senare tog Jesus med sig Petrus, Jakob och Johannes till toppen av ett högt berg.Plötsligt förändrades hans utsee...

Ovido - Quiz & Flashcards