Alla inlägg den 11 juli 2008

Av Anna* - 11 juli 2008 00:05

 11Just då gick en stor svinhjord och bökade på berget ovanför sjön.

 12 Skicka iväg oss, tiggde då de onda andarna, så att vi kan fara in i de där svinen.

 13 Och Jesus lät dem få som de ville. Då lämnade de onda andarna mannen och for in i svinen, och hela hjorden störtade utför bergssluttningen ner i sjön och drunknade.

 14 Då flydde de som vaktade svinen och sprang till städerna och byarna i närheten och berättade vad som hade hänt. Människor kom då rusande till platsen för att själva få se det med egna ögon,

 15 och en stor folkskara samlades. Men när de såg mannen sitta där, klädd och vid sina sinnens fulla bruk, blev de rädda.

 16 De som sett hur mannen hade blivit helad och vad som hände med svinen berättade det för alla,

 17 och folket bad sedan Jesus att gå därifrån och lämna dem ifred.


När de såg hur den besatte mannen satt där klädd och sund så blev de rädda. Svinen hade dött men mannen var fri. Det var en så stor grej att de inte kunde förstå det och det skrämde dem.


Det gör att människor börjar fundera på sina egna fördomar mot andra. De hade inte trott att det fanns något hopp för den mannen. När det hände ett mirakel förstod de inte vad som hade hänt.


Någonstans behöver vi titta på våra egna fördomar och vårt eget förakt. Vad kan vi göra åt det? Vi kan välja att förändras och göra något gott av våra liv, hjälpa andra och se till att det blir annorlunda i framtiden.


Det blir en befrielse för oss när vi väljer att förändras och förnyas till att bli mer lik Jesus.

Ovido - Quiz & Flashcards