Alla inlägg den 16 juli 2008

Av Anna* - 16 juli 2008 00:54

 35 Medan han fortfarande talade med henne kom några med bud från Jairos hem att det var för sent - hans dotter hade dött, och det var ingen idé längre att Jesus kom.

 36 Men Jesus som hörde vad de sa, sa till Jairos: Var inte rädd! Tro bara på mig.

 37 Så bad Jesus folkskaran bli kvar på platsen och tillät inte någon att följa med honom till Jairos hem utom Petrus och Jakob och Johannes.

 38 När de kom fram såg Jesus att det rådde stor förvirring i hemmet. Alla grät och klagade utan att kunna behärska sig.

 39 Då gick han in till dem och sa: Varför gråter ni och är så upprörda? Flickan är inte död, hon sover bara!

 40 Då hånskrattade de åt honom, men han bad dem alla att lämna huset. Sedan tog han med sig flickans mor och far och sina tre lärjungar och gick in i rummet där hon låg.

 41-42 Han tog henne vid handen och sa till henne: Res dig upp, min lilla flicka! Och flickan som var tolv år gammal reste sig upp och började gå omkring i rummet. Hennes föräldrar blev utom sig av förvåning,

 43 men Jesus förbjöd dem att berätta vad som hänt. Sedan sa han åt dem att ge henne något att äta.


Jesus blev hånad för att människor inte kunde förstå det Han klarade av att göra. De trodde att döden var slutet. Men Jesus bevisade att det inte var fallet. Han uppväckte henne ifrån döden och alla blev förvånade.


Det finns mycket som kan vara svårt för oss att förstå. Varför händer onda saker goda människor? Vi kan inte få ett svar på det, och det finns inget jag kan säga som på något vis skulle lindra smärtan som finns i det.


Varför har vissa föräldrar som sitter i fängelse, knarkar och super, förgriper sig på barnen och beter sig hur illa som helst? Det handlar om människor som inte ser och förstår vidden av vad de gör.


Men barn kan bli upprättade trots det. De kan få ett gott liv trots allt. Det finns vägar mitt i ödemarken och källor i öknen. Det finns upprättelse senare i livet och det finns en konkret väg att gå som leder till den upprättelsen. Var och en vet i sitt innersta vad de behöver göra för att komma dit.

Ovido - Quiz & Flashcards