Alla inlägg den 19 juli 2008

Av Anna* - 19 juli 2008 01:27

 14 Jesus blev nu mer och mer känd och snart fick kung Herodes höra talas om honom, för överallt berättade man om de under han gjorde. Kungen trodde att Jesus var Johannes döparen som uppstått från de döda. Därför sa man: Det är inte konstigt att han kan göra sådana under.

 15 Många trodde också att Jesus var den gamle profeten Elia, som återvänt till livet. Andra påstod att han var en ny profet, lik de stora profeter som levt för länge sedan.

 16 Nej, sa Herodes, det är Johannes, den man som jag halshögg. Han har kommit tillbaka från de döda.


Det är inte konstigt att människor inte visste att det var Guds son som var mitt ibland dem. Det hade aldrig hänt förut och vem tror att Gud kommer i egen hög gestalt för att möta bristfälliga människor? När det heliga möter det bristfälliga finns det alltid en spänning och ibland finns det också rädsla.


De som visste vem Jesus var hade fått det uppenbarat genom den Helige Ande. Det vi kan läsa oss till idag i bibeln var det som andra fick uppleva och skriva ner för att hjälpa oss förstå.


När vi förstår att Jesus är Guds son och förmår göra allt det som Gud gör, då förstår vi också vem Han är och hur Han tänker om oss.


Låt klippet ovan få tala för sig själv.

Ovido - Quiz & Flashcards