Alla inlägg den 27 juli 2008

Av Anna* - 27 juli 2008 02:29

 10 Mose gav er till exempel detta bud från Gud: 'Respektera din far och mor, för den som föraktar sin far eller mor måste dö!

 11 Men ni påstår att det är fullkomligt rätt att strunta i sina behövande föräldrar genom att säga till dem: 'Jag är ledsen, men jag kan inte hjälpa er! Jag har nämligen gett Gud det som jag kunde ha gett er.'

 12-13 Så bryter ni Guds lag för att slå vakt om de regler ni själva hittat på. Och detta är bara ett enda exempel. Det finns många, många fler.


Det finns många saker som har blivit religiösa hinder i människors liv. Det handlar om sådant som är helt ovidkommande och som inte alls har med frälsningen att göra. Ändå kan det uttalas på det sättet. Om du röker kommer du inte till himlen - kan det låta eller om du gör så kommer du inte att bli välsignad.


Det är okej att ha glasögon men inte hörapparat. Det är okej att gå med käpp men inte rullator. Det är okej att vara sjuk bara man proklamerar att man är frisk. Det är okej att vara psykiskt dålig bara man inte pratar om det. Det är okej att söka en pastor men inte en psykolog. Det är okej att söka en tandläkare men inte en terapeut.


Allt sådant är hyckleri. Gud har skapat alla  yrken och alla människor. Han kan sända varje person till rätt plats i rätt tid men det krävs också att vi kan känna efter själv var vi ska vara och när vi ska gå och när vi ska stanna kvar.

Ovido - Quiz & Flashcards