Alla inlägg under juli 2008

Av Anna* - 15 juli 2008 00:47

 30 Jesus kände genast att helande kraft hade gått ut från honom, och han vände sig om och frågade: Vem rörde vid mina kläder?

 31 Hans lärjungar sa till honom: Här tränger folk på från alla håll och så frågar du vem som rörde vid dig!

 32 Men han såg sig omkring för att få veta vem det var som hade gjort det.

 33 Kvinnan blev förskräckt, och när hon förstod vad som hänt henne kom hon darrande fram och föll ner vid hans fötter och talade om vad hon hade gjort.

 34 Då sa Jesus till henne: Dotter, din tro har botat dig. Gå i frid. Du är fri från din sjukdom.


Det finns ingen som kan dra kraft från Gud utan att Han känner det och välsignar det. När vi upplever Guds kraft påtagligt kan vi inte annat än ge oss till känna. Det är något så fantastiskt att det inte går att vara tyst om det.


Det finns mängder av sådana exempel i bibeln och från egna upplevelser också. För mig var det en enorm befrielse att bli frisk från mjölkallergi. Att vara en bondmora som inte kunde hantera mjölk var något av ett hån. När jag blev frisk så var det ett starkare vittnesbörd än något annat om Guds godhet.


Sedan dess har jag stått i tro för mycket annat och även sett mirakler i mitt eget liv liksom i barnens. Det är väldigt stort att se och förstå hur Gud månar om oss till ande, kropp och själ. Din tro har hjälpt dig. Gå i frid. Du är fri från din sjukdom!

Av Anna* - 14 juli 2008 00:40

 25 I folksamlingen fanns en kvinna, som i tolv år lidit av inre blödningar.

 26 Hon hade plågats mycket under åren och behandlats av många läkare. Hon hade använt alla sina pengar för att bli frisk, men hade inte blivit bättre utan snarare sämre.

 27 Nu hade hon hört om alla de märkliga under Jesus hade gjort. Därför trängde hon sig fram bakom honom i folksamlingen och rörde försiktigt vid hans kläder.

 28 Hon tänkte nämligen: Om jag bara kan röra vid hans kläder kommer jag att bli frisk.

 29 Och så snart hon hade rört vid honom, stannade blödningen av och hon visste att hon var frisk.


Jag har fått sträcka mig ut mot Jesus på samma sätt som denna kvinna och ta helande till mig, upprättelse och kraft i svagheten. Jag har fått välja att gå till Jesus med alla mina bekymmer för att få en befrielse från det som annars bara plågat och skadat mig.


Det som andra gjort skulle kunna plåga mig i evighet, och långt efter det att de glömt vad de gjort mot mig. När jag valde att gå vidare och släppa taget om min sorg, plåga och vrede, så blev jag fri från förövarna. Det gjorde att jag förstod för första gången vad Jesus menade.


Det finns helande och upprättelse för varje människa vare sig det handlar om något vi själva gjort eller något andra gjort mot oss. Det finns helande till ande, kropp och själ.


Det som är mer tragiskt än sjukdom och död är om de efterlevande bär vidare på andra sorter av plågor, psykiska eller fysiska, på grund av den ondska som drabbat en närstående. Det finns befrielse från det också.

Av Anna* - 13 juli 2008 00:33

 21 När Jesus hade farit över med båten till andra sidan sjön, samlades en stor folkskara omkring honom på stranden.

 22 Då kom en man, som hette Jairos och som var föreståndare för synagogan på platsen, och föll förtvivlad ner vid hans fötter

 23 och bad honom bota hans lilla dotter.Hon håller på att dö, sa han. Jag ber dig, kom och lägg dina händer på henne så att hon blir frisk igen.

 24 Jesus gick med honom följd av en väldig folkmassa som trängde på.


Jesus följde med en enkel man för att hela hans dotter. Han gick rakt igenom den stora folkmassan för att hjälpa en som var dödssjuk. Varför hände det då och inte idag? Det kanske inte är de närmaste som ska be för de sjuka. Det kanske är andra som ska röras på samma sätt som Jesus rördes.


Vissa blir friska och andra blir inte det, men de som dör blir upprättade och helade i himlen istället. Hälsa, glädje, frid och kraft finns i evigheten. Gud själv torkar alla tårar och klär dem i vita kläder. Han omsluter var och en med en stor kärlek.


Det är en helt annan sak med de människor som är kvar på jorden. Det är tufft att mista en nära anhörig, särskilt om man är ung när det sker. Det finns en vrede över att inte ha fått den tid man vill ha med den älskade. Det finns en vrede över att Gud inte gjorde något. Det är så.


Den som vill kan få bli upprättad på det området också. Det finns en befrielse från den besvikelsen och den vreden också. Det finns vägar ut ur det som plågar. Det finns lösningar till varje bekymmer och en kraft som kommer i den största av svagheter.

Av Anna* - 12 juli 2008 00:25

 18 Då gick han tillbaka till båten. Mannen, som varit besatt av andarna, frågade då Jesus om han fick följa med.

 19 Men Jesus vägrade att ta med honom.Gå hem till dina vänner, sa han, och berätta för dem vilket stort under Gud har gjort med dig, och hur barmhärtig han har varit mot dig.

 20 Mannen gick därefter runt i Tiostadsområdet och berättade för alla om det stora under Jesus gjort med honom. Och man häpnade över hans berättelse.


Det är endast de som själva varit med om stora ting, under eller mirakler som är riktigt trovärdiga när det berättar om det som hänt för dem som vet hur det var förut.


Om varje människa skulle förstå rätt hur god Gud är så skulle det inte finnas krig och elände i världen. Då skulle det finnas så mycket mer barmhärtighet och kärlek, mer av lyftande och hjälpande. Då skulle det finnas en möjlighet för fler att ta sig förbi smärta och vrede och ut i den frihet som sinnesfrid ger.

Av Anna* - 11 juli 2008 00:05

 11Just då gick en stor svinhjord och bökade på berget ovanför sjön.

 12 Skicka iväg oss, tiggde då de onda andarna, så att vi kan fara in i de där svinen.

 13 Och Jesus lät dem få som de ville. Då lämnade de onda andarna mannen och for in i svinen, och hela hjorden störtade utför bergssluttningen ner i sjön och drunknade.

 14 Då flydde de som vaktade svinen och sprang till städerna och byarna i närheten och berättade vad som hade hänt. Människor kom då rusande till platsen för att själva få se det med egna ögon,

 15 och en stor folkskara samlades. Men när de såg mannen sitta där, klädd och vid sina sinnens fulla bruk, blev de rädda.

 16 De som sett hur mannen hade blivit helad och vad som hände med svinen berättade det för alla,

 17 och folket bad sedan Jesus att gå därifrån och lämna dem ifred.


När de såg hur den besatte mannen satt där klädd och sund så blev de rädda. Svinen hade dött men mannen var fri. Det var en så stor grej att de inte kunde förstå det och det skrämde dem.


Det gör att människor börjar fundera på sina egna fördomar mot andra. De hade inte trott att det fanns något hopp för den mannen. När det hände ett mirakel förstod de inte vad som hade hänt.


Någonstans behöver vi titta på våra egna fördomar och vårt eget förakt. Vad kan vi göra åt det? Vi kan välja att förändras och göra något gott av våra liv, hjälpa andra och se till att det blir annorlunda i framtiden.


Det blir en befrielse för oss när vi väljer att förändras och förnyas till att bli mer lik Jesus.

Av Anna* - 10 juli 2008 23:54

 6 Medan Jesus ännu var långt ute på sjön, hade mannen sett honom. Nu kom han rusande och kastade sig ner på marken framför Jesus.

 7 Låt mig vara ifred! skrek han så högt han kunde. Du är ju son till den högste Guden. För Guds skull pina mig inte!

 8 Jesus hade nämligen befallt den onde anden att lämna mannen.

 9 Vad heter du? frågade Jesus, och den onde anden svarade: Legion, för vi är många i den här mannen.

 10 Och gång på gång bad de onda andarna: Kör inte bort oss härifrån, utan låt oss stanna här på platsen.


Av någon anledning har vi svårt att se och förstå hur stor Guds makt, kärlek och kraft är. Hur vi än beter oss och vad som än står framför Honom ser Han ändå det goda i varje människa. Han såg inte en besatt man, det enda Han såg var ett älskat barn som hade bekymmer. Han valde att hjälpa honom trots att det skulle orsaka stora problem.


Ibland undrar jag om vi verkligen förstår, eller ens tar emot det goda Gud vill ge oss. Som den här mannen bad att Jesus skulle låta honom vara ifred och som kvinnan säger till mannen att han inte kan älska henne, så är det ofta för oss alla. Vi behöver välja gång på gång att låta Gud älska oss vare sig vi förstår det eller inte.

Av Anna* - 9 juli 2008 23:46

 1-2 När de kom fram till andra sidan sjön, till trakten av Gerasa, rusade en man fram just som Jesus steg ur båten. Han var besatt av en ond ande och levde bland de klipphålor som man använde som gravar.

 3-4 Han var så vild så att det inte ens gick att sätta handbojor på honom. Varenda gång man gjorde det - och det var ofta - så slet han sönder kedjorna och gick därifrån. Ingen vågade komma i närheten av honom.

 5 Dag och natt höll han till bland gravhålorna eller irrade omkring uppe bland bergen och skrek och skar sönder sig själv med vassa stenar.


Den här mannen hade det riktigt svårt. Han skar sig som så många av våra livströtta ungdomar gör idag. Det beror inte på besatthet alla gånger, men det är ett uttryck för att de mår riktigt dåligt. Jesus kan inte passera människor med en sådan livssmärta utan att göra något.


Den här mannen hade det så svårt att han bodde bland gravarna. Jag är övertygad om att han bar på alla de frågor som videon visar och mycket mer därtill. Det finns en enorm smärta i att inte kunna passa in, i att andra är rädda för honom, i att få lov att leva bland de döda hellre än bland de levande.


Gud har inte tänkt att det ska vara på det sättet. Guds hjärta sträcker sig ut till alla som har det så. Han väcker medkänsla i oss och låter oss få fridlysa de fredslösa.

Av Anna* - 8 juli 2008 23:36

 35 När kvällen kom sa Jesus till lärjungarna: Kom, vi far över till andra sidan av sjön.

 36 Då lämnade de folket och steg i båten där han redan satt. När de så lade ut följde några andra båtar med.

 37 Men snart blåste en våldsam storm upp, och höga vågor slog in i båten så att den nästan blev full med vatten och började sjunka.

 38 Jesus låg och sov i båtens akter med huvudet mot en kudde. De väckte honom och ropade förtvivlade: Märker du inte att vi håller på att drunkna?

 39 Då reste han sig upp och befallde vinden och sjön att vara stilla. Då lade sig sjön, och det blev alldeles lugnt.

 40 Sedan frågade han lärjungarna: Varför blev ni så rädda? Tror ni fortfarande inte på mig?

 41 Förskräckta viskade de till varandra: Vem är han? Både vinden och sjön lyder honom.


Inget är riktigt som vi tror. Inget är omöjligt för Gud även om det kan verka omöjligt för oss själva. Gud förmår göra långt mer än vi kan be om eller tänka, men det krävs att vi vänder oss till Honom. Vind och vatten kan inte skada Jesus lika lite som mängder av annat.


När vi talar om himmelriket så är hela världen vi lever i väldigt bakvänd för i himlen ser allt helt annorlunda ut. När vi lär oss dessa principer så blir större och bättre ting tillgängliga för oss. Vi blir inte lika begränsade när vi vet hur allt egentligen fungerar.


En liten låtsas stummis kanske?!

Ovido - Quiz & Flashcards