Alla inlägg under juni 2008

Av Anna* - 14 juni 2008 03:06

12-13 Genast efter detta förde Guds Ande ut Jesus i ödemarken, och där stannade han under 40 dagar och blev frestad av Satan. Han levde bland de vilda djuren, och änglarna betjänade honom.


Här är det ännu ett mirakel som jag bra gärna skulle vilja vara med och få uppleva. När Jesus var ute i öknen och fick lov att bli frestad var Han ändå uppvaktad av änglar som betjänade Honom.


Det finns perioder i våra liv där vi får gå i öknen och där vår överlåtelse och trofasthet prövas. Frågan är om vi kommer att bestå provet eller om vi får så svårt under prövningarna att vi ger upp och slutar med det vi brann för.


Det är alltid människor som betyder mycket för oss som kommer att sätta oss på prövning. Det är nämligen de som stått oss nära som behöver svika oss för att vi ska sluta upp med att luta oss mot dem och istället ta egna steg tillsammans med Gud och märka att det bär.


När tiden är inne låter Gud oss få gå på vattnet och när vi förstår att vi klarar av det så får vi gå in i tider där vi lever av  vad Gud sänder till oss genom änglar och i den Helige Ande.

Av Anna* - 13 juni 2008 02:57

9 Medan Johannes höll på med att döpa, lämnade Jesus sin hemstad Nasaret i Galileen och kom och blev döpt av honom i Jordanfloden. 10 När Jesus sedan steg upp ur vattnet, fick han se himlen öppna sig och Guds Ande sänka sig ner över honom som en duva. 11 Och en röst från himlen sa: ”Du är min älskade Son, du är min glädje.”


Gud bekänner sig till det som är Hans verk. När Jesus döptes började Hans arbete som frälsare och Herre på jorden. Då bekände Gud sig till Honom och lät det bli synligt och till och med hörbart för alla som var på plats just då. Det skulle vara häftigt att få se himlen öppna sig!


Men ibland kan vi också få uppleva hur himlen öppnar sig över oss. Det är när vi får göra det som är rätt även om det inte är det som är det mest bekväma. Gud bekänner sig alltid till det som är rätt oavsett hur det rätta ser ut för andra människor.


När vi väljer att göra det rätta över det bekväma så är gud helt klart med oss. Han vill se att vi lyckas, att vi får ett gott liv och att vi blir bemötta på det bästa tänkbara sättet alltid. Det bygger karaktär och ger trovärdighet när vi står för det som är sant, rätt och riktigt i våra egna liv.


Andras liv har vi inget med att göra. Alla har fått en fri vilja och får göra precis som de vill. Jag har ingen synpunkt på hur andra lever eller väljer att göra respektive inte göra. Det är bara människor som har väldigt lite att göra som har tid att oja sig över hur andra gör och har det.


Av Anna* - 12 juni 2008 02:02

1 Här börjar det glada budskapet om Jesus Kristus, den utlovade kungen, Guds son. 2 Gud hade förutsagt genom det som profeten Jesaja skrev:”Lyssna! Jag sänder min budbärare före dig, och han ska bereda vägen för dig. 3 En röst ropar i ödemarken: ’Bana väg för Herren! Gör stigarna raka för honom!’ ” 4 Och denna budbärare visade sig nu. Det var Johannes döparen. Han levde i ödemarken och undervisade människorna om att de kunde få sina synder förlåtna om de lämnade synden, vände om till Gud och lät döpa sig. 5 Människor från hela Judeen och alla i Jerusalem kom ut i ödemarken för att höra honom tala, och när de hade bekänt sina synder, döpte han dem i Jordanfloden. 6 Johannes hade kläder som var gjorda av kamelhår, och han hade ett läderbälte runt midjan. Den mat han åt var gräshoppor och vildhonung. 7 Han talade till folket och sa:”Snart kommer en som är större än jag. Han är så mäktig att jag inte ens är värdig att böja mig ner och knyta upp hans sandalremmar. 8 Jag döper er med vatten, men han ska döpa er med Guds heliga Ande!”


Det måste ha varit en väldigt häftig tid när Johannes döparen var i farten. Han åt honung och gräshoppor och var klädd i kamelhår. Han höll till i öknen och ändå fanns det fullt med människor som kom för att prata med honom och höra honom förklara.


Ändå hade Johannes förmågan att se sin egen litenhet utan att han kände sig hotad ändå. Han fick bereda väg för Gud. Förbereda människor på det som skulle komma och göra sin del i det stora hela som kom att förändra världshistorien.


Jag vet inte hur många av oss som skulle klara av att leva ett sånt liv som han levde. Hur många skulle vilja äta som han eller leva i öknen? Ändå är det precis vad vi behöver göra för att vi ska få vara med om den väckelse som kommer att komma. Nu menar jag inte att vi ska äta gräshoppor. Däremot behöver vi göra avkall på den bekvämlighet och lathet som smugit sig in i våra hem.


Då tänker jag på teve, dator och mobiltelefoner som upptagit mer och mer av vår fritid och bestulit oss på livet. Om vi väljer att träffa människor istället, bry oss om dem på djupet och ta tid för att betjäna dem på olika sätt - allt efter behov, så kommer det att kunna hända stora ting.


Ingen kan göra allt men alla kan göra något och då finns det möjlighet att nå alla så att Gud får möjlighet att fylla allt i alla!

Av Anna* - 11 juni 2008 01:54

16 Jesus elva närmaste efterföljare gick sedan till det berg i Galileen där Jesus hade sagt att de skulle träffa honom. 17 Och när de såg honom tillbad de honom, men några tvivlade fortfarande. 18 Då gick Jesus fram till dem och sa: ”Jag har fått all makt i himlen och på jorden. 19 Gå därför ut till alla folk och gör dem till mina efterföljare. Döp dem in i gemenskapen med Fadern och Sonen och Guds heliga Ande, 20 och lär dem att leva på det sätt som jag har undervisat er om. Och kom ihåg att jag alltid är med er, ända till tidens slut.”


Missionsbefallningen är tydlig. Gud har all makt i himlen och på jorden. När vi ser och förstår det så kan vi också gå i kraft av Guds ord och bry oss om människor, se dem och förstå dem. När vi gör det så blir Gud tydlig och känd hos dem. Då vill de bli efterföljare för det finns inget så gott som Gud i hela världen.


När tiden är inne och det finns ett inre vittnesbörd och en förståelse för vad det handlar om och vikten av dopet i deras eget liv så finns det en möjlighet att bli fri allt det gamla genom dopet. För mig var dopet väldigt  viktigt som ett avstamp från det gamla och in i det nya. Det blir att begrava det gamla i dopgravens vatten och kliva upp ren och vit igen med en ny möjlighet att göra gott i livet.


För den som kommit till slutet av sig själv är det ett urfint erbjudande utan dess like. Det finns inget som kan jämföras med de erbjudanden vi får serverade på Guldfat från Gud!


Det tar inte slut vid dopet. Istället är det en livsvandring att lära sig leva efter Guds kärleksfulla direktiv. Var och en som väljer att göra det av glatt hjärta får uppleva hur Gud räcker ut sin hand och leder oss vidare in i en fullkomlig frihet. Och Han har också lovat oss att Han inte kommer att överge oss utan ständigt vara med ända till tidens slut då vi kommer att förenas med Honom på riktigt.


Vilken dag det ska bli!

Av Anna* - 10 juni 2008 01:45

11 Medan kvinnorna var på väg från graven, sprang några av de vakter som stått där till översteprästerna och berättade vad som hade hänt. 12 Översteprästerna diskuterade då saken med folkets ledare, och gav sedan vakterna en stor summa pengar 13 och sa till dem: ”Säg att Jesus efterföljare kom mitt i natten och stal kroppen medan ni sov. 14 Om landshövdingen får höra om det, så ska vi ta hand om honom. Ni behöver inte oroa er.” 15 Soldaterna tog därför pengarna och gjorde som man sagt till dem. Och snart spreds detta rykte bland judarna, som tror på det än idag.


Kan allting köpas för pengar? Kan du bli köpt? Hur skulle du reagera om du fick för mycket pengar tillbaka i växel på en affär? I en bank? Skulle du lämna tillbaka pengarna eller gå iväg därifrån med övertygelsen om att de får skylla sig själva?


Pengar är en av de stora frestelser som möter människor idag. Det handlar ofta om att förskingra så lite att det inte märks. Om någon tar en krona eller femtio öre från alla sparkonton i sverige så blir det avsevärt med pengar i slutändan. Det är oftast inte stort så att det märks som är grejen utan litegrann överallt.


Frestelsen att arbeta svart, att låta bli att betala in skatt, att mygla lite grann, snatta lite, bara smaka någon lösgodis. Det är att stjäla från oss alla. Men det är inte bara pengar som blir bestulet oss. Det är också tillit och tro på den individen. Det kan vara väldigt svårt att bli upprättad sedan man ertapprats med något negativt.


I Gud finns syndernas förlåtelse och dessutom finns det upprättelse och helande av såväl relationer som inre sår. Det finns en tjänst för dig och för mig oavsett hur vi har misslyckats i livet. Tack Gud för att du använder vanliga människor trots våra fel och brister!

Av Anna* - 9 juni 2008 00:08

8 Kvinnorna lämnade genast graven, uppskrämda men samtidigt glada, och sprang för att berätta för Jesus efterföljare vad ängeln hade sagt. 9 Men då kom plötsligt Jesus emot dem och hälsade på dem. Och de gick fram till honom och grep om hans fötter och tillbad honom. 10 Men Jesus sa till dem: ”Var inte rädda! Gå och säg till mina bröder att de ska ge sig av till Galileen. Där ska de få se mig.”


Omedelbart då vi väljer att tro på Jesus och bära budskapet om det goda Han gjort för oss till andra, så kommer Jesus att uppenbara sig för oss. Det är inte bara något som är reserverat för dem som precis tagit emot Jesus som frälsare i sitt liv. Det är till för oss alla.


De som suttit och lyssnat på mängder av predikningar och mängder av goda ord och välsignade profetior kanske ändå inte mött Jesus än. Det finns ett dagligt möte för den som väljer att gå inför tronen och be till Gud för den här världens frälsning och helande.


Ondskan har skruvats upp och blivit mycket ondare och större på senare tid. För vår del, spelar det inte så stor roll. Det ger oss en uppfattning om i vilken tid vi lever, men för den övriga världen så är det en katastrof.


Om vi inte väljer att resa oss upp och bli ljus i en mörk tid så kommer livet att bli olidligt för miljarder av människor. Men om varje kristen tänder en liten tändsticka i rummet så kommer det att driva undan mörkret. För mörkret har inte fått makt över ljuset.


Det betyder att du kommer att vara ett ljus vart du än går fram och vägleder andra människor fram till Jesus.

Av Anna* - 8 juni 2008 00:01

1 Tidigt på söndagsmorgonen, dagen efter vilodagen, gick Maria från Magdala och den andra Maria i gryningen ut för att titta på graven. 2 Då blev det plötsligt en våldsam jordbävning, för en Herrens ängel steg ner från himlen och rullade undan stenen och satte sig på den. 3 Hans ansikte lyste som blixten, och hans kläder var vita som snö. 4 Och när vakterna fick syn på honom blev de så skräckslagna att de föll till marken och låg där som döda. 5 Men ängeln talade till kvinnorna och sa: ”Var inte rädda! Jag vet att ni söker efter Jesus, han som avrättades på ett kors. 6 Men han är inte här. Han har blivit levande igen, precis som han sa. Kom och se var hans kropp låg. 7 Skynda er sedan att berätta för hans efterföljare att han har uppstått från de döda, och att han går före dem till Galileen för att träffa dem där. Detta är mitt budskap.”


Det finns saker i våra liv som vi har låtit dö på grund av att det inte funnits något utrymme för det vi ville, önskade eller hoppades på. Istället för att bli ständigt besvikna valde vi att lägga det på is, få det att dö inom oss, för att vi skulle klara av att fortsätta leva ett gott liv.


Det är dags nu att du väcker det till liv igen i ditt liv. Det är tid för helande nu på de områden som blivit skadade. Du ska få upprättelse och helande inom alla de områden där du fått gåvor från Gud. Dina gåvor ska upprättas igen.


Det är dags för dig att ta steget ut ur båten och försöka gå till Jesus på vattnet. Det är fullt möjligt för att Gud vill ge dig all nåd och kraft som du behöver för att klara av det. Han älskar dig gränslöst mycket. Du ska få se hur Jesus uppstår i ditt liv igen.


Av Anna* - 7 juni 2008 23:50


62 Nästa dag, som var vilodagen, kom översteprästerna och fariseerna till Pilatus 63 och sa: ”Vi har kommit att tänka på att den lögnaren en gång sa att han skulle bli levande igen efter tre dagar. 64 Ge därför order om att graven bevakas i tre dagar, så att hans efterföljare inte kan komma och stjäla kroppen och sedan säga till alla att han har uppstått från de döda. För då skulle vi få ett ännu större problem att ta itu med.” 65 Pilatus svarade: ”Jag ska ge er vakter. Bevaka sedan graven så gott ni kan.” 66 Och de gick iväg och förseglade graven och placerade ut vakter för att skydda den från intrång.


Hur ofta fungerar vi på samma sätt som dessa män? Hur ofta genomdriver vi det vi själva tycker är bäst, men är ändå oroliga innerst inne att vi skulle kunna ha fel?


Vad är det som gör att vi inte kan välja att vara upptagna med att söka sanningen utan att för den skull vända ryggen åt det som är viktigast? Vi är ande, kropp och själ. Vi har behov på alla områden. Bara för att vi känner till det vi kan se och uppleva med våra sinnen, betyder inte att andevärlden inte finns.


Andevärlden är påtagligt närvarande alltid i våra liv. Den är verklig och påverkar oss vare sig vi vill tro det eller inte. De som blivit anfäktade av något under livets gång, vet att vi har en verklighet som inte är lika synlig men påtagligt verklig.


Det står i Bibeln att allt annat kommer att förgå, en att Guds ord, kärleken och det andliga kommer att bestå. Det andliga är mer verkligt på många sätt, än det vi kan se. Allt vi kan se är här idag och kan vara borta imorgon. Det har visat sig med naturkatastrofer att det verkligen stämmer.


Därför är det bra om vi räknar med andevärlden. Räknar med den på samma sätt som vi räknar med att det fysiska.

Ovido - Quiz & Flashcards