Alla inlägg den 5 juni 2008

Av Anna* - 5 juni 2008 00:48

45 När klockan var tolv blev det plötsligt mörkt i hela landet, och mörkret varade ända fram till klockan tre. 46 Och när klockan var runt tre ropade Jesus med hög röst: ”Eli, Eli, lema sabachtani?” (det betyder: ”Min Gud, min Gud, varför har du övergett mig?”). 47 Några av dem som stod där missförstod honom och trodde att han ropade på Elia. 48 En av dem sprang snabbt bort och fyllde en svamp med surt vin och satte den på en käpp och höll upp den så att han kunde dricka. 49 Men de andra sa: ”Låt honom vara, så får vi se om Elia kommer och räddar honom.” 50 Men Jesus ropade än en gång med hög röst och gav upp andan. 51 Och i samma stund brast förhänget framför det allra heligaste i templet i två delar, uppifrån och ända ned. Marken skakade och klipporna bröts sönder så att 52 gravar öppnade sig, och många döda män och kvinnor som tillhörde Gud, blev levande igen. 53 De lämnade sina gravar, och när Jesus hade uppstått från de döda, gick de in i Guds stad, Jerusalem, och visade sig för många. 54 Den romerska officeren och de soldater som höll vakt blev fruktansvärt rädda när de såg jordbävningen och allt som hände, och de ropade: ”Den mannen var verkligen Guds son.” 55 Många kvinnor stod också en bit bort från avrättningsplatsen och såg allt som hände. Det var de kvinnor som hade följt med Jesus från Galileen för att hjälpa honom. 56 Bland dem var Maria från Magdala och den Maria som var mamma till Jakob och Josef, och mamman till Sebedaios söner, Jakob och Johannes.


Det mest fantastiska med det hela är att Jesus uppfyllde allt som stod som profetior i gamla testamentet igenom hela den process han genomgick. Sedan att Han verkligen gjorde det!


Det finns inget som jag kan gå igenom i mitt liv på jorden som inte Jesus vrit med om och besegrat. Det var en rejäl befrielse då Förlåten sprack. Det var en hud som var ca en decimeter tjock och den skiljde det Allra Heligaste från det Heliga. Det var endast en viss utsedd präst som fick gå in i det Allra Heligaste en gång om året för att sona folkets synder.


Men Jesus blev det slutliga syndoffret. Därför behövdes inte förlåten längre och då sprack den. Därmed blottades det Allra Heligaste och blev en tillgång för var och en som vill gå till Gud med allt vi människor bär på. Idag är det alltså fritt för var och en att nalkas Gud och möta Hans blick. Vi kan göra det utan att vara rädda för att det ska hända något. Det är Gud själv som berett oss den möjligheten.


Marken skakade och de döda uppstod. Om det finns någon gång då jag skulle vilja se och uppleva det som skedde, så är dena gång en av min högsta prioritering. Tänk att vara med när ondskan besegras, porten öppnas för alla troende och hela historien förändras för alltid! Wow!




Ovido - Quiz & Flashcards