Alla inlägg den 24 juni 2008

Av Anna* - 24 juni 2008 17:59

 16 Men när några av judarnas religiösa ledare såg Jesus i detta sällskap, sa de till lärjungarna: Hur kan han nedlåta sig till att äta tillsammans med sådant avskum?

 17 När Jesus hörde detta sa han till dem: Friska människor behöver ingen läkare, men sjuka gör det. Därför har jag kommit för att kalla syndare till gemenskap med Gud, och inte dem som redan känner honom.


De religiösa opponerar sig alltid mot det som Jesus gör. På samma sätt opponerar de sig mot vad vem som helst som gör gott åstadkommer. Det är tragiskt, men det är som om de skulle ha monopol på att veta vad Gud vill och hur Gud fungerar.


Jesus tillrättavisar dem fint och säger att det är sjuka som behöver läkare och inte de friska. Med detta anspelade Han på att de inte trodde sig behöva mer av Gud, men de som ville ha Gud hindrades av deras förakt.


Jag tror att förakt är det som Gud sörjer mest över. Alla människor gör så gott de kan och alla vill vara älskade och förstådda. Det är bara människor som blir missförstådda som blir frustrerade. Låt de människor som vill ha det Jesu har att erbjuda få komma till Honom. Är det inte bra om de kan få frid, läkedom, upprättelse och kraft?

Ovido - Quiz & Flashcards