Alla inlägg den 13 juni 2008

Av Anna* - 13 juni 2008 02:57

9 Medan Johannes höll på med att döpa, lämnade Jesus sin hemstad Nasaret i Galileen och kom och blev döpt av honom i Jordanfloden. 10 När Jesus sedan steg upp ur vattnet, fick han se himlen öppna sig och Guds Ande sänka sig ner över honom som en duva. 11 Och en röst från himlen sa: ”Du är min älskade Son, du är min glädje.”


Gud bekänner sig till det som är Hans verk. När Jesus döptes började Hans arbete som frälsare och Herre på jorden. Då bekände Gud sig till Honom och lät det bli synligt och till och med hörbart för alla som var på plats just då. Det skulle vara häftigt att få se himlen öppna sig!


Men ibland kan vi också få uppleva hur himlen öppnar sig över oss. Det är när vi får göra det som är rätt även om det inte är det som är det mest bekväma. Gud bekänner sig alltid till det som är rätt oavsett hur det rätta ser ut för andra människor.


När vi väljer att göra det rätta över det bekväma så är gud helt klart med oss. Han vill se att vi lyckas, att vi får ett gott liv och att vi blir bemötta på det bästa tänkbara sättet alltid. Det bygger karaktär och ger trovärdighet när vi står för det som är sant, rätt och riktigt i våra egna liv.


Andras liv har vi inget med att göra. Alla har fått en fri vilja och får göra precis som de vill. Jag har ingen synpunkt på hur andra lever eller väljer att göra respektive inte göra. Det är bara människor som har väldigt lite att göra som har tid att oja sig över hur andra gör och har det.


Ovido - Quiz & Flashcards