Alla inlägg den 25 juni 2008

Av Anna* - 25 juni 2008 18:04

 18 Johannes lärjungar och de judiska ledarna fastade regelbundet. En dag kom några av dem till Jesus och frågade varför inte hans lärjungar också fastade.

 19 Jesus svarade: Ska bröllopsgästerna fasta under bröllopsmiddagen? Det gör de inte. De är med på festen så länge brudgummen är det.

 20 Men en dag kommer han inte längre att vara ibland dem. Då kommer de att fasta.


När vi kommer till Jesus är det inte tid för oss att fasta. Vi ska gläja oss över det Han gjort och vi ska suga i oss allt av kärlek och uppmuntran som vi kan få. Det finns tid för allt och när tiden är inne så kommer vi att utvecklas, växa, mogna och göra det vi känner är rätt för tillfället.


Det finns inga religiösa regler som vi måste följa. Det är genom att Gud rör vid oss som vi formas och vill förändras och då leder Gud oss med stor vishet in i det som kommer att bli bäst för oss på alla sätt. Vi behöver inte kämpa och sträva för att uppfylla olika saker.


Jag har hört hur kristna har hävdat att man inte kommer till himlen om man röker osv. men så vitt jag vet står det inte i bibeln att ... om du med din mun bekänner och med ditt hjärta tror och slutar att röka så ska du bli frälst. Det stämmer inte överens med Guds ord.


Detta med att sluta röka kommer när det är moget och det är en del av helgelsen och inte av frälsningen. Gud fördömer inte den som röker - varför skulle vi då göra det?

Ovido - Quiz & Flashcards