Alla inlägg den 16 juni 2008

Av Anna* - 16 juni 2008 03:19

16 En dag när Jesus vandrade längs Galileiska sjön fick han se Simon och hans bror Andreas stå och kasta ut nät i sjön, för de var fiskare. 17 Jesus ropade till dem: ”Kom och bli mina efterföljare, så ska jag visa er hur man fiskar människor istället!” 18 Och de lämnade genast sina nät och följde honom. 19 När han gick lite längre bort på stranden fick han se Sebedaios söner, Jakob och Johannes, sitta i en båt och göra i ordning sina nät. 20 Han kallade på dem också, och de lämnade då sin pappa Sebedaios och hans arbetare för att följa Jesus.


Dessa fiskare måste ha varit bra trötta på att vara där de varit och göra vad de gjort tidigare! När Jesus kom så såg de sig inte ens om utan följde honom precis på det sätt han begärde av dem. Det är inte så troligt att människor skulle göra så om de inte vore fruktansvärt trötta på sitt liv.


När jag tänker på de människor som klarat sig absolut bäst tillsammans med Jesus, så är det människor som har nått sin egen personliga botten och erkänt att de behöver hjälp och därför tar emot den hjälpen reservationslöst.


Det är precis motsatsen till att vara svag. Det är endast modiga människor som vågar släppa den egna kontrollen och tillåta Guds formande och förvandlande i sina liv. Det är egentligen att ta ansvar på ett sunt och konkret sätt för första gången någonsin.


Att först erkänna att livet ser ut precis så som det gör, att sedan kapitulera och vända på allt och jobba på det tills det skapats något nytt och bestående är att var stark och modig. Gud välsigne alla människor som vänt om och gett sitt liv till Gud, tillåtit formandet och blivit sanna!

Ovido - Quiz & Flashcards