Alla inlägg den 28 juni 2008

Av Anna* - 28 juni 2008 22:18

 7-8 Under tiden drog sig Jesus och hans lärjungar tillbaka till stranden, och en stor skara människor från Galileen, Judeen, Jerusalem och Idumeen, men också från andra sidan Jordan och ända bortifrån Tyros och Sidon, följde honom. Nyheterna om hans under hade nämligen spritt sig vida omkring, och folk strömmade till för att se vad som försiggick.

 9 Jesus bad då sina lärjungar att skaffa fram en båt och ha den i beredskap för att rädda honom undan om folket på stranden skulle tränga på alltför mycket.

 10 Många hade nämligen blivit botade den dagen, och därför trängde sig massor av sjuka människor på från alla håll för att röra vid honom.

 11 När de som var besatta av onda andar fick syn på honom, föll de ner vid hans fötter och ropade: Du är Guds Son!

 12 Men Jesus förbjöd dem att tala om vem han var.


Det är inte svårt att följa den som gör gott, helar och fyller behov vart Han än går. Det blev ganska hektiskt för Jesus liksom det blir för de som Gud verkar igenom också idag. Det finns sådana enorma behov utöver hela vår värld och när Gud botar det som inget annat rår på, så blir undren så mycket större.


När det finns människor som har behov är det inte lätt att gå därifrån. Jesus förbarmade sig över alla och kände medlidande med alla som led. Det är likadant idag. Gud vill se oss alla lyckliga, hela och upprättade. Det är här på jorden som de största undren sker, när människor blir upprättade på insidan.


Det är inte alltid det yttre som behöver helas. Ibland är det viktigare att vi är hela på insidan och gör det bästa av det vi har. När vi ser människor som lyckas trots allt, mot alla odds rör det oss ända in i hjärtat. Vi ryser och kanske till och med gråter. Videon är enorm, tycker jag och visar att vi alla kan göra det vi vill göra oavsett omständigheter.


Gå ut och gör DIN grej!

Ovido - Quiz & Flashcards