Alla inlägg den 29 juni 2008

Av Anna* - 29 juni 2008 22:30

 13 Därefter gick Jesus upp bland bergen och han tog med sig några män som han valt ut.

 14-15 Då de var samlade runt honom utsåg han bland dem tolv som alltid skulle vara hos honom. Senare skulle han sända ut dem till att predika och driva ut onda andar.

 16-19 Här är namnen på de tolv: Simon, som Jesus gav det nya namnet Petrus, Jakob och Johannes (Sebedaios söner, som han kallade åsksönerna). Vidare Andreas, Filippos, Bartolomaios, Matteus, Tomas, Jakob (Alfaios son), Taddaios, Simon (medlem av seloternas revolutionära parti, som ville bekämpa den romerska övermakten med våld) och Judas Iskariot (som senare förrådde honom).

Jesus valde människor från alla möjliga yrken och områden. Han ville att de människor som han utvalde skulle representera många olika områden. Det är häftigt att se hur olika de var och hur vi kan känna igen oss i de olika egenskaper de hade.

Idag är vi alla utvalda och behöver bara ta emot det goda som vi fått presenterat för oss. När vi är äkta och gör det vi älskar att göra så kommer vi så nära Gud vi skulle kunna komma. När vi är äkta, sanna mot oss själva och andra, när vi är lyckliga så är vi närmre Gud än någonsin.

Det mest omöjliga blir möjligt när vi följer Jesus.

Ovido - Quiz & Flashcards