Alla inlägg den 27 maj 2008

Av Anna* - 27 maj 2008 02:07


69 Medan allt detta pågick satt Petrus ute på gården. En tjänsteflicka kom då fram till honom och sa: ”Du var väl också tillsammans med den där Jesus från Galileen!” 70 Men Petrus protesterade inför alla och sa: ”Jag vet inte ens vad du pratar om.” 71 Sedan gick han ut i porten, och där fick en annan tjänsteflicka syn på honom. ”Den här mannen var tillsammans med Jesus från Nasaret”, sa hon till dem som stod runt omkring. 72 Men Petrus nekade igen, ja, han till och med svor på det: ”Jag känner inte den där mannen.” 73 Efter en stund kom de som stod där fram till honom och sa: ”Vi vet att du är en av hans efterföljare. Det hörs på dialekten att du kommer från Galileen.” 74 Petrus svor då igen och lovade dyrt och heligt: ”Jag känner inte den mannen.” Och i samma stund gol tuppen. 75 Då plötsligt kom Petrus ihåg vad Jesus hade sagt: ”Innan tuppen gal ska du förneka mig tre gånger.” Och han gick ut och grät förtvivlat.


Det finns gånger då vi skulle vilja bete oss på ett värdigare sätt än vi egentligen klarar av. Då kan vi bedyra att vi ska handla på ett sätt och sedan visar det sig att vi inte alls klarar av det. Istället gör vi helt det motsatta.


Det sköna är att det finns flera sådana förebilder i bibeln. Gud vet att det är mänskligt och rätt vanligt att människor vill mer än de klarar av. Samtidigt är jag övertygad om att Gud lär oss något genom varje sådant tillfälle. Petrus förstod något djupt och sant den stund det gick upp för honom vad han hade gjort.


Ingen av oss vill såra den som står oss närmast. Ingen av oss vill skada den som har omsorg om vår själ. Ändå kan det komma tider och stunder då vi gör något som kommer att vara negativt för dem. Då får vi se till att vi går till dem och ber om förlåtelse. Att vi vårdar oss om relationen och ställer allt till rätta så gott det bara går.


Det finns inget som är så viktigt som relationer. Därför behöver vi vårda oss om de relationer vi har och bygga vidare på dem med stor varsamhet och kärlek. Lyft dina medmänniskor till nya höjder och visa dem att de är värdefulla och viktiga för dig.


Ovido - Quiz & Flashcards