Alla inlägg den 3 maj 2008

Av Anna* - 3 maj 2008 00:40

34 Jag ska sända er profeter som framför Guds budskap, och visa män och lärare ska förklara Skriften för er. En del av dem kommer ni att döda och spika fast på kors. Andra kommer ni att piska blodiga i era synagogor och förfölja från stad till stad. 35 Men på grund av detta ska ni få stå till svars för alla mord på människor som följt Guds vilja, ända från Abel till Sakarja,Berekjas son, honom som ni mördade mellan templet och altaret. 36 Ja, jag försäkrar er att alla dessa samlade domar ska drabba detta släkte som inte vill tro. 37 Åh, ni Jerusalems invånare, som mördar profeterna och stenar andra som Gud sänder till er med sitt budskap.Hur ofta har jag inte velat samla er, precis som hönan samlar sina kycklingar under vingarna, men ni lät mig inte göra det. 38 Nu får ni själva ta hand om ert övergivna tempel. 39 Ja, jag säger er, att ni kommer inte att få se mig igen förrän ni säger: ’Vi ärar dig som är sänd av Herren.’ ”


Det häftiga och märkliga med hela resonemanget är att Jesus säger att människor inte ville och ändå är villkoret för Guds omsorg att människorna, samma människor, ärar Jesus som är sänd från Gud till oss. Det häftiga är att varje människa har möjlighet att göra det när som helst och det är tillgängligt för alla alltid.

     Guds barmhärtighet och nåd hänger inte på dig och mig och vad vi skulle kunna åstadkomma. Det handlar istället om att våga släppa kontrollen tillräckligt så att vi får se nya ting och ta emot det fullkomliga. Det Gud berett åt oss är det absolut bästa och inte bara gott utan fullkomligt!

     Det är märkligt att varje människa som går på vattnet får se att Gud verkligen bär och är värd tillit och lovprisning. Ibland får vi hoppa i med kläderna på och då visar det sig att vi har både livboj och en övernaturlig förmåga i Gud till allt det vi behöver.

     Hur det än ser ut i ditt liv så står hjälpen inte längre bort än att du kan räcka ut handen och begära Guds hjälp när helst du behöver den. Om du dessutom har en personlig gemenskap med Honom så blir det lättare att koppla upp till Gud och sannolikt kommer du underfund med att du behöver koppla upp till Gud snabbare än du skulle annars.

     När vi väljer att vända oss till Gud så kommer hjälpen. Det händer alltid saker när vi vänder oss till Gud med ärliga och förkrossade hjärtan. Gud har sagt på många ställen i bibeln att Han aldrig förkastar ett ödmjukt och förkrossat hjärta.



Ovido - Quiz & Flashcards