Alla inlägg den 10 maj 2008

Av Anna* - 10 maj 2008 17:40

43 Låt mig ta ett exempel: Om husägaren bara visste vilken tid på natten tjuven tänkte komma, skulle han självklart hålla sig vaken och hindra honom från att bryta sig in. 44 Var beredda ni också, för jag kommer tillbaka när ni minst av allt väntar det. 45-46 Tänk er också bilden av en klok och pålitlig tjänare, som av sin herre har fått i uppgift att se till att de andra tjänarna får mat när de behöver. Lycklig är den tjänaren om hans herre kommer hem och får se att han gör det han ska. 47 Jag lovar er, att en sådan trogen tjänare ska få ansvar för allt hans herre äger. 48 Men om det är en opålitlig tjänare som säger till sig själv: ’Min herre kommer inte än på ett tag’, och sedan 49 börjar misshandla de andra tjänarna och leva livets glada dagar och dricka sig full ihop med andra, 50 då ska hans herre komma helt plötsligt en dag då han inte alls väntar honom. 51 Och hans herre ska döda honom och låta honom dela straffet med dem som bara låtsas lyda Gud. Där ska man gråta av ångest och förtvivlan.”


Hur många människor är ögontjänare? Gör det rätta endast om någon ser dem men i det dolda, inom hemmets fyra väggar och ute på internet, kan de göra vad som helst, leva ett dubbelliv. Jag är övertygad om att varje människa vet vad som är rätt och vad som är fel. Just därför behöver var och en själva se till att de inte har något hem-ligt för sig där hemma.

     Det vi ser på i vår ensamhet ska vi kunna visa i kyrkan på söndag förmiddag utan att rodna. Det vi gör på vår fritid, på datorn, i familjen, skulle vem som helst kunna komma in och ta del av utan att det skulle göra något. Det vi säger skulle lika gärna kunna passa i kyrkan eller inför den människa vi har störst respekt för i världen.

     Då börjar vi komma fram till en rätt kristen. Då börjar vi se hur Gud har tänkt att det ska vara. Då mår kvinnor och män som bäst och de får ut mest av livet både enskilt och i relationen till sin respektive. Det finns en hemlighet i att vara sann och ärlig, göra, säga och tänka på det som är uppbyggligt, sant och värt att älska och akta. Det finns välsignelser som inte kan jämföras med något annat.

     Nu menar jag inte att människor ska tvingas till detta eller övertalas till det. Det är något som var och en behöver välja väg i själva. Det finns en väg som vida överstiger allt annat. Den ger välsignelse och den välsignelsen kan också flöda ut till alla de övriga runt omkring. Det gör att vi kan stå raka och uppriktiga. Det gör att vi kan uppskatta relationer och situationer på ett helt annat sätt.

     Gör dig redo - Jesus kommer snart tillbaka!

Ovido - Quiz & Flashcards