Alla inlägg den 8 maj 2008

Av Anna* - 8 maj 2008 01:11

32 Sedan fortsatte Jesus att förklara genom en bild. Han sa: ”Lär er nu något från fikonträdet. När saven stiger i grenarna och löven börjar spricka ut, då vet ni att sommaren snart är här. 33 På samma sätt kan ni veta att jag mycket snart kommer tillbaka, när ni ser allt detta börja hända. 34 Jag försäkrar er, att detta släkte ska inte gå under innan allt detta händer. 35 Himlen och jorden ska försvinna, men mina ord ska gälla för evigt.


När vi ser tidens tecken så vet vi att tiden snart är inne då Jesus kommer tillbaka. Det har aldrig varit så nära som det är nu och när vi ser hur ondskan skruvas upp i samhället samtidigt som kärleken kallnar så vet vi att det är ändens tid. Vi vet att Jesus snart kommer att hämta hem sin brud.

     Bruden - bör förklaras =) - är alla människor som tror på Jesus som personlig Herre och Frälsare. Den bruden kommer Jesus att hämta hem för att Guds ord är det enda som är fullkomligt sant och som kommer att bestå för evigt. När vi ser hur världen förändras så ska vi ändå veta att Guds ord inte kommer att förändras ändå.

     Gud är kärlek och sanning. Ljuset från Gud är starkt och sant. Det är endast genom sanningen som det finns frihet och upprättelse. Därför ska vi sträcka på oss och inse att tiden snart är inne. Vi ska inte förskräckas av ondskan utan förstå att det ljusa också kommer att vara en stark kontrast till allt det mörka.


Ovido - Quiz & Flashcards