Alla inlägg den 12 maj 2008

Av Anna* - 12 maj 2008 01:04

14 När jag kommer tillbaka, blir det nämligen som i den här berättelsen om en man som reste utomlands: Mannen samlade sina tjänare och gav dem i uppdrag att förvalta hans förmögenhet medan han var borta. 15 Till den ene gav han fem säckar med guldmynt, till den andre två säckar och till den tredje en säck, allt efter deras förmåga. Sedan reste han. 16 Mannen som hade fått fem säckar med guldmynt började genast köpa och sälja och tjänade snart ihop fem säckar till. 17 Mannen som hade fått två säckar med guldmynt gjorde likadant och tjänade ihop två säckar till. 18 Men den man som hade fått bara en säck med guldmynt gick och grävde en grop i marken och gömde sin herres pengar, så att de skulle vara i säkert förvar.


Vilken sorts förvaltare är jag? Det är en intressant fråga att ställa sig själv. Med denna berättelse som grund så finns det tre olika sorters förvaltare. Vi har alla fått något att förvalta, men hur går vi till väga när vi ska göra vår uppgift?

      Om vår uppgift är att förmera det vi har blivit anförtrodda så fungerar det inte särskilt bra om vi väljer att gräva ner det vi har. Det är viktigt att vi gör det mesta och det bästa av det vi fått att förvalta. Nu kommer det att se olika ut för olika människor, men det är alldeles säkert att Gud också ger förmågan när Han ger oss uppgifter.

     Det vore bra konstigt om Han skulle slänga åt oss något vi inte på något sätt skulle klara av att hantera. Gud är inte på det sättet. Han som har skapat oss, vet också hur vi fungerar och vad det är som krävs för att vi ska komma loss och bli allt det Gud har tänkt.

     Gud vill se oss äkta, fria och lyckliga. Vilken förälder vill inte det? Hur mycket mer skulle inte Gud då vilja att vi blev glada och tillfredsställda när vi är Hans barn? Han ger oss bara goda gåvor. Endast det bästa är gott nog och därför ger Han oss allt det vi förmår ta emot.

     Ett gott mått, väl packat rågat och överflödande ger Han till oss av allt det goda vi ska ha. Det finns inga mänskliga begränsningar och Han är överflödets Gud. Jag ber att var och en ska se det och bli uppmuntrad just idag!

Av Anna* - 12 maj 2008 01:01

Hej, vänner!


På fleras begäran har jag sammanställt ~Dagens Bibelord~som e-bok som finns att ladda ner på Torpet.


www.torpet-edsbyn.se


Väl där inne väljer du fliken böcker och följer instruktionerna.


Jag ber att böckerna ska välsigna dig på alla sätt,


Anna*


Ovido - Quiz & Flashcards