Alla inlägg den 4 maj 2008

Av Anna* - 4 maj 2008 18:28

1 När Jesus lämnade templet och var på väg därifrån, kom hans efterföljare fram och ville få honom att beundra tempelbyggnaderna. 2 Men han sa till dem: ”Tro mig, allt detta som ni nu ser kommer att jämnas med marken, inte en sten ska lämnas kvar på den andra.” 3 När Jesus senare satt på Olivbergets sluttning och var ensam med sina efterföljare, kom de fram till honom och frågade: ”När ska detta hända? Vad blir tecknet som visar att du kommer tillbaka, och att tidens slut närmar sig?” 4 Jesus sa till dem: ”Se upp så att ingen lurar er. 5 Många ska komma i mitt namn och påstå att de är Messias, den utlovade kungen, och de ska leda många vilse. 6 Ni kommer att få höra om krig och hot om krig, men låt er inte skrämmas. Det måste bli krig, men det betyder inte att slutet har kommit. 7 Folk och länder ska resa sig mot varandra, och det blir hungersnöd och jordbävningar på den ena platsen efter den andra. 8 Men detta är bara början på de fasor som ska komma.


Nej, vi ska inte låta oss luras eller skrämmas av någon som predikar jordens undergång. Den elfte september då flygplanen flög in i skyskraporna så gick en ton i samhället av att det tredje världskriget skulle bryta ut. Nu visade det sig att allt sådant kunde avstyras, tack och lov. Men världen höll andan den dagen och veckorna därefter.

     Det var en hemsk grej, men det är ändå inte slutet av världen. Det var också en grymt skrämmande händelse när flodvågen svepte över landet och mängder av människor dog. Det drabbade också sverige. De flesta känner någon som var med om någon katastrof. Det kan vara Estonia katastrofen eller flodvågen, den hemska händelsen då ungdomar brann inne eller någon lokal händelse där rädslan steg upp och drog med sig folket in i ett mörker.

     Idag kan vi se att katastrofberedningen behöver ses över och skärpas i vårt land. Vi behöver möta människors känslor och behov när det händer svåra ting. Det behövs krisbearbetning och stöttning.

     Samtidigt behöver vi se och förstå att Gud inte förändras även om världen gör det. Även om ondskan skruvas upp så är Gud ändå densamme. När vi tycker att Han är långt borta är Han närmre än någonsin. Jesus varnar oss att vi inte ska ta dessa rop om undergång på allvar. Vi ska leva som om vi skulle dö imorgon så att vi tar vara på varje dag till det fullaste.

     Vi ska arbeta som om vi ska leva för evigt. Planera framåt men vara noga med vår Gudsrelation och se till att vi är redo att följa med när det än skulle bli dags att dra vidare till himlen.


Ovido - Quiz & Flashcards