Alla inlägg den 6 maj 2008

Av Anna* - 6 maj 2008 00:29

15 En dag ska det inträffa som Gud har talat om genom profeten Daniel. Ni ska få se en vidrig avgudabild stå på den plats som tillhör Gud (den som läser detta ska noga lägga märke till varje ord). 16 Och då måste de som är i Judeen fly upp i bergen. 17 Den som är uppe på taket får inte gå in i huset för att packa, 18 och den som är ute på åkern får inte springa hem för att hämta kläder. 19 Stackars de kvinnor som är gravida när den tiden kommer, och stackars de mammor som ammar sina barn! 20 Be att ni inte behöver fly på vintern eller på vilodagen, 21 för detta lidande ska bli så svårt att världen aldrig förr har upplevt något liknande, och inte heller senare kommer att få uppleva något sådant. 22 Ja, om inte den tiden förkortades skulle inte en enda människa överleva. Men nu ska tiden förkortas, eftersom Gud vill skona de människor som tackar ja till hans inbjudan att få tillhöra honom. 23 Om någon då säger till er: ’Nu har Messias, den utlovade kungen, kommit. Här är han’, eller: ’Där är han’, så tro honom inte! 24 Många ska komma och påstå att de kan rädda världen, och många ska framföra falska budskap om Gud, och de ska göra stora under och tecken för att om möjligt lura också dem som tillhör Gud. 25 Men kom ihåg att jag har varnat er! 26 Får ni alltså höra ett rykte om att Messias, den utlovade kungen, har kommit tillbaka och är ute i öknen, så bry er inte om att gå och se efter. Och säger någon att han har gömt sig någonstans, så tro det inte! 27 För precis som när blixten flammar till över himlen från öster till väster, så ska det vara när jag, Människosonen, återvänder. 28 Det ska vara lika tydligt som när gamarna samlas runt en död kropp.


Det intressanta är att alla kommer att vara medvetna om vad det är som händer. Det kommer inte att undgå någon. Därför ska vi inte tro dem som säger att Jesus har kommit tillbaka. Vi kommer inte att gå miste om den stunden.

     Den kommer att vara så tydlig att var och en inte har tid att hämta något eller göra något annat. Det är en allmän företeelse och inget vi behöver vara rädda för. Det är skönt att veta att Jesus kommer att komma tillbaka en dag.

     Det gör att det finns hopp och en väg mitt i allt det tuffa. Gud kommer inte att överge eller lämna någon. Samtidigt finns allt vi gjort bokfört och det kommer att komma oss till del den dag då Jesus kommer tillbaka. Det ska bli en härlig dag.

     Då får vi lägga av oss den här världens svårigheter och problem, hela vår ryggsäck och allt som plågar och gå vidare in i evigheten tillsammans med Honom. Det enda som krävs är att vi känner igen Honom när Han kommer och är villiga att följa med!



Ovido - Quiz & Flashcards